Луцький активіст розповів, що може стати «родзинкою» Нового ринку

Луцький активіст розповів, що може стати «родзинкою» Нового ринку
Ярмарок на Новому ринку 24 квітня (фото ІА Волинські Новини)

На думку активіста, колишнього члена виконкому Луцької міськради Ігоря Алексєєва, Новий ринок отримає шанс на розвиток, якщо його перетворити на екоринок, де люди могли б купувати чисті продукти харчування безпосередньо у виробника.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

Нагадаємо, 24, 25 та 28 квітня луцька влада вирішила провести на Новому ринку передвеликодні ярмарки, щоб привабити сюди якомога більше покупців. Навіть забезпечила безкоштовний доїзд на Новий ринок.

Ще раніше луцький мер Ігор Поліщук закликав лучан робити покупки саме на Новому ринку і сам обіцяв тут скуповуватися.

Втім, вважає Ігор Алексєєв, усі ці кроки не змінять доволі незручне місце розташування ринку. До того ж не налагоджене курсування громадського транспорту.

«Й  головна, як на мене, помилка – цей ринок намагаються запхнути у формат Старого ринк", що біля замку, формат «базару», який, очевидно, віджив своє», – пише активіст.

На його думку, Новий ринок став би популярним, якби його перетворити в екоринок, де лучани могли б придбати  гарантовано чисті продукти харчування безпосередньо у виробника, який, у свою чергу, отримав би гарантоване місце для торгівлі й відповідав за якість товару.  

«У результаті, якщо я матиму можливість купити там не в перекупа, а з рук виробника м'ясо без преміксів, домашні яйця, молоко з молока, мед без цукру, огірки чи кавуни без селітри, а яблука без нітратів, я навіть пішки готовий ходити до «Кромберга» – обіцяю!» – запевнив Ігор Алексєєв.

Це, вважає він, вирішило б і проблему із продавцями.

«Навпаки, сімейні ферми, невеликі аграрні підприємства й просто люди, котрі мають  присадибне господарство, із задоволенням скористаються новою можливістю прямого збуту», – впевнений Алексєєв.

«Так усі ми підтримаємо місцевого виробника, дійсно «взбодрим» ринок й натомість отримаємо якісні й здорові продукти харчування. Вигода обопільна, тому закон попиту-пропозиції спрацює автоматично й без ручного управління», – додав він.

При цьому зауважує, що непродовольча група товарів також має бути на ринку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Рожищі вночі авто збило дівчину. Водій утік з місця аварії
Наступна новина Легковик виїхав на зустрічну смугу. Подробиці смертельної аварії з фурою на Волині
Останні новини
Схожі новини