Луцький НТУ продовжує судитися з будівельною фірмою. ВІДЕО

Луцький НТУ продовжує судитися з будівельною фірмою. ВІДЕО

Луцький національний технічний університет продовжує судитися за колишнє студентське кафе «Меридіан» з будівельною фірмою «Житлобуд 1», – йдеться у сюжеті Сфера-ТВ. 

Нагадаємо, фірма взялася реконструювати приміщення під учбово-лабораторний корпус ще 2008 року.

Далі дві посадові особи університету уклали додаткову угоду щодо цього об'єкта, в якій йшлося про виплату 1,25 мільйона гривень за роботи на «Меридіані» і які підприємству не надійшли.

Після чого розпочалися судові суперечки, як тривають і сьогодні. До слова, інтереси «Житлобуд1» представляє в суді адвокат, і за сумісництвом депутат Луцькради від «Уропу» Микита Рабан.

Спочатку ЛНТУ програв апеляційний суд, втративши 1,25 мільйона гривень. Потім юристи вишу подали касацію у Вищий господарський суд, який відправив справу на новий розгляд у місцеві суди і зобов’язав провести будівельну експертизу виконаних робіт.

Зрештою, цю справу ЛНТУ теж програв, а «Житлобуд1» не зупинився, вирішивши знову подати на ВИШ до суду щодо стягнення ще 1 мільйона гривень пені.

У понеділок, 7 травня, відбулося чергове засідання у справі, що стосувалося клопотання ЛНТУ про зупинення провадження у справі грошової виплати пені. Суд виніс рішення на користь навчального закладу.

Тепер справа за колегією суддів касаційного Господарського суду Верховного суду України.

І від нього залежить чи зможе фірма «Житлобуд 1», яка, за інформацією волинських ЗМІ неодноразово виступала субпідрядником будівельних проектів, пов’язаних з укропівцями стягнути з ЛНТУ, ректором якого є депутат обласної ради від тієї ж партії «Укроп» Петро Савчук, мільйон гривень пені.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Графік відключення світла у Луцьку на 8 травня
Наступна новина Як зняти втому з ніг за 15 хвилин: перевірені способи
Останні новини
Схожі новини