Як зняти втому з ніг за 15 хвилин: перевірені способи

Як зняти втому з ніг за 15 хвилин: перевірені способи

Кожна друга жінка страждає від симптомів «тяжкості» і «гудіння» ніг до кінця дня.

Ймовірно, це через те, що вони проводять весь день на ногах, або ж одягають високі каблуки.

Набряки та роздуті вени – це ознака того, що твоїм ногам потрібна перерва, пише Cosmo.

Ось 3 способи, які допоможуть побороти втому ніг

Розминка

Швидко впоратися із втомою ніг може розминка. Необхідно походити на носочках протягом 3 хвилин, потім перекотитися на п'ятки і походити так протягом того ж проміжку часу.

Опісля варто виконати кругові обертання стопами, по 10-15 разів в кожну сторону. Після цього варто сісти або лягти, витягнути ноги вперед і потягнути носочки "на себе", зафіксуватися у цьому положенні протягом 10 секунд.

Для того, щоб виконати ще одну вправу для зняття втоми, необхідно лягти на диван. Ноги підняти вгорі, залишатися у цьому положенні впродовж 2-3 хвилин. Ця вправа направлена на відтік крові від стоп.

Контрастні ванночки для ніг

Однією з найбільш ефективних процедур для зняття втоми з ніг, після якої буквально за 10 хвилин помітний результат, є контрастні ванночки. Один таз варто наповнити холодною водою, а інший – теплою. Необхідно зробити по 30 кроків. Чергувати ванночки необхідно не менше 10 разів.

Можна також додати морську сіль для швидкої регенерації шкіри. Допоможуть зняти втому ванночки з хвойними екстрактами, тримати ноги у таких ванночках потрібно не менш, ніж 20 хвилин.

Самомасаж

Для зняття втоми допомагає масаж м’язів. Нанесіть живильний крем або масло на стопи, потім розімніть їх великими пальцями рук.

Приділяйте більше уваги підйомів стоп і п'ят. Ікри і гомілки теж варто промасажувати легкими круговими рухами від низу до верху.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький НТУ продовжує судитися з будівельною фірмою. ВІДЕО
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 8 травня
Останні новини
Схожі новини