Луцьком пройшла «Хода за свободу». ФОТО

Луцьком пройшла «Хода за свободу». ФОТО
Скріншот із відео

Пішохідною вулицею Лесі Українки та проспектом Волі у Луцьку пройшли студенти й мешканці міста з чорними парасолями. Ця вулична акція під назвою «Хода за свободу» мала на меті привернути увагу до проблеми торгівлі людьми. 

Про це – у сюжеті Громадського Волині.

«Серед учасників акції – це студенти педагогічного, медичного коледжів, особи, які мають статус безробітних, а також лучани та гості міста долучилися до нашої акції. П’ятий рік поспіль ми проводимо цю акцію. Вона має на меті консолідувати зусилля держави, громадських організацій, інших структур, тобто всіх суб’єктів в напрямку протидії торгівлі людьми», – розповів організатор акції, керівник громадської організації «Асоціація місцевого розвитку «Велес» Віктор Вальчук.

З його слів, в акції взяли участь понад три сотні людей. Учасники роздавали інформаційні буклети перехожим.

Завершилася акція на Театральному майдані.

«На сьогодні ми маємо 27 осіб, які визнані жертвами торгівлі людьми. Вони отримують соціальну допомогу. Це, якщо є потреба, медична допомога, сприяння в пошуку роботи, це і разова матеріальна підтримка для осіб, які визнані жертвами торгівлі людьми… Волинь завжди була активною в напрямку проведення просвітницьких кампаній. Оскільки ми є прикордонна зона, ми ні в якому разі не говоримо: ні, люди, не виїжджайте за кордон. Ми говоримо: робіть це свідомо», – зазначила заступник директора департаменту соцзахисту населення ОДА Олена Комар.

 
Вулична акція "Хода за свободу"

UPD: Пішоходною вулицею Лесі Українки та проспектом Волі у Луцьку нині пройшли студенти й мешканці міста з чорними парасолями. Ця вулична акція, зі слів одного з її організаторів Віктора Вальчука, має назву “Хода за свободу”. Таким чином, розповів чоловік, учасники ходи намагалися привернути увагу до проблеми торгівлі людьми. Детальніше у відео.

Posted by UA: Волинь on Thursday, 18 October 2018

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Фермер з Волині отримав 30 породистих овечок, які виграв у шоу «Громада на мільйон». ФОТО
Наступна новина Волинянка знайшла у лісі червонокнижний гриб. ФОТО
Останні новини
Схожі новини