У центрі Луцька – акція проти торгівлі людьми. ФОТО

У центрі Луцька – акція проти торгівлі людьми. ФОТО
Акція «Лабіринт можливостей» у Луцьку

Луцьк долучився до всеукраїнської інформаційної акції «Лабіринт можливостей», яку провели з нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми.

Акція відбулась 30 липня на Театральному майдані міста. Сюди завітали близько сотні людей. Більшість з них просто проходили повз та звернули увагу на лабіринт із картонних коробок. У ньому відбувся квест на знання прав при виїзді за кордон.

Крім того, біля лабіринту були розміщені фігури «Невидимі», які символізували заручників торгівлі, а неподалік – фотовиставка «Відомі люди Волині – проти торгівлі людьми». На площі волонтери роздавали інформаційні буклети.

Голова Волинської РДА Олександр Савченко під час виступу звернув увагу на те, що на акцію прийшли переважно жінки.

«Чоловіки не прийшли сюди, тому що вони впевнені, що їх це не стосується. Наскільки звужено це поняття – торгівля людьми: якщо красива жінка, то вона може бути об’єктом посягань, значить у неї є більше ризику, а те, що чоловік може кинути сім’ю і поїхати на заробітки у Росію і там, як раб, працювати в кандалах або за копійки, – це все є рабство. Усе, що іде в розріз з волею людини – це все рабство», –сказав Савченко. Він додав, що така акція не може проводитись раз у рік, це має бути щоденна інформаційна робота.

Голова правління громадської організації «Волинські перспективи» Ніна Пархом’юк повідомила, що більше потерпають від торгівлі людьми чоловіки. 62% звернень надійшло саме від них. Всіх же жертв в країні щорічно, за різними даними, є від 200 до тисячі.

«Сьогодні ми зібралися для того, щоб ще раз нагадати людям – у ХХІ столітті рабство існує. Існує торгівля людьми. У 127 країнах світу зареєстрували випадки, коли людей експлуатували у різних галузях. На сьогоднішній день на першому місці є трудова експлуатація. Це важкий кримінальний злочин», – сказала жінка.

Вона зауважила, що це зовсім не означає, що не треба їхати за кордон, головне – знати, як себе захистити та бути обачними при працевлаштуванні.

Опісля діти зі словами «Протидій торгівлі людьми!» запустили в небо жовто-блакитні кульки з тематичними написами. Наостанок всі охочі могли перевірити у лабіринті, наскільки знають, як поводити себе при подорожах за кордон.

В Україні організували акцію Міністерство соціальної політики України у співпраці з координатором проектів ОБСЄ в Україні та Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ). На Волині організаторами є громадська організація «Волинські перспективи» та департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.

Текст і фото: Наталя ХВЕСИК (Перший)
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку вчили, як правильно гуглити. ВІДЕО
Наступна новина Супрун розповіла, як правильно збирати гриби
Останні новини
Схожі новини