Луцькрада програла касацію у справі звільнення Юлії Вусенко

Луцькрада програла касацію у справі звільнення Юлії Вусенко

Верховний Суд України залишив без задоволення касаційну скаргу Луцької міської ради щодо рішення про звільнення Юлії Вусенко з посади секретаря. 

Про це пише Конкурент. 

Суть справи: Юлія Вусенко звернулася до суду з адміністративним позовом до Луцької міської ради, в якому просила визнати протиправними і скасувати пункти 2, 3 рішення Луцької міської ради «Про втрату чинності рішення ради» від 06 липня 2017 року № 27/4.

А саме у них йдеться про дострокове припинення її повноважень та звільнення з посади секретаря міської ради з 6 липня 2017 року.

На цю посаду вона вступила 26 листопада 2015 року. 15 березня 2017 року її повноваження припинили рішенням міської ради. 4 липня 2017 року Львівській апеляційний суд визнав це рішення нечинним. А також скасував ще одне рішення – про обрання нового секретаря. Тоді ним обрали Ігоря Поліщука. Тож після цього рішення суду Юлія Вусенко вважалася поновленою на посаді з 16 березня 2017 року.

Тоді міська рада, виконуючи рішення Львівського апеляційного суду, прийняла 6 липня нове рішення. Ним вона визнала втрату чинності свого ж рішення про припинення повноважень Вусенко і водночас цим же ж рішенням рада достроково припинила її повноваження. Тобто, звільнила повторно.

Вважаючи вищезазначене рішення Луцької міської ради протиправним, Вусенко звернулася до суду, оскільки вказує, що вона фактично не була поновлена на роботі, що порушує її конституційне право на працю та принцип обов’язковості судових рішень. Львівський апеляційний суд цей позов підтримав. Суд мотивувався тим, що міська рада не дотрималася встановленого чинним законодавством порядку поновлення на посаді секретаря.

Не погоджуючись з ухваленими по справі рішеннями, Луцька міська рада звернулася до Верховного Суду із касаційною скаргою, в якій просить їх скасувати та закрити провадження у справі. Однак Верховний Суд залишив без задоволення касаційну скаргу.

А рішення Луцького міськрайонного суду Волинської області від 27 березня 2018 року та постанову Львівського апеляційного адміністративного суду від 5 липня 2018 року залишив без змін.

Тобто задоволені вимоги Вусенко про скасування рішення про дострокове припинення її повноважень та звільнення з посади секретаря міської ради з 6 липня 2017 року.

Читайте також: Про Луцьк знову забули: Садовий розкритикував парламент


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відеоогляд тягача від компанії WEST AUTO HUB
Наступна новина У Луцьку відкрився новий магазин плитки та сантехніки. Як вибрати з тисячі варіантів
Останні новини
Схожі новини