Луцькрада ухвалила міський бюджет- 2019. ВІДЕО

Луцькрада ухвалила міський бюджет- 2019. ВІДЕО

Луцькі обранці громади зібрались на чергову сесію, аби затвердити бюджет на рік прийдешній, та прийняти ще цілу низку важливих питань.

Мляво сходились, вітались зі святами та обіймались, і аби все було як треба, заряджались благодатним вогнем, – йдеться у сюжеті Сфери-ТВ Луцьк

На пленарне засідання депутати не поспішали. Із запізненням у 25 хвилин тільки повмощувались і провели реєстрацію. А тим часом у холі весь цей час маринували зо два десятки пластунів, які принесли до міської ради Благодатний вогонь. Дякувати Богу, о пів на одинадцяту їх таки прийняли.

Читати також: У луцьку мерію принесли Вифлеємський вогонь. ФОТО

Хвилин зо 5 депутати чемно тримали свічки з благодатним вогнем, а секретар Луцькради Григорій Пустовіт запевнив, що це їм має посприяти у спокійному та оперативному прийнятті усіх рішень. Та вочевидь хтось таки усіх зурочив.

Перша виступаюча і скандал на рівному місці. Депутатка Алла Надточій озвучує заяву від Андрія Покровського про те, що меценат звернувся до Григорія Пустовіта з проханням допомогти забезпечити присутність дітей з соціально-незахищених сімей на новорічному святі, яке він проводить вже 7-й рік поспіль, проте належної підтримки не отримав.

Ледь вгамувавшись, обранці громади таки взялися до питань порядку денного, яких назбиралось близько сотні. Добрий десяток питань, що стосуються різних програм, прийняли пакетом.

І так доки не дійшли до бюджету. Головна фінансистка міської ради Лілія Єлова взялася доповідати депутатам, на що та скільки треба виділити та звідки брати гроші. Однак це, радше, відбувалось, як то кажуть, для годиться, бо обранцям громади до цього було просто байдуже. «Білі комірці» намагалися себе зайняти будь-чим, аби лиш не слухати доповідача.

Читати також: Бюджет Луцька у 2019 році – 2,5 мільярди гривень

Окрім того, передбачені видатки на медицину, соціальні виплати дітям загиблих під час воєнних дій на сході лучан. Також на перше півріччя 2019 року виділять 5 мільйонів гривень на програму забезпечення житлом військовослужбовців, яка передбачає співфінансування у розмірі 50 на 50.

Близько 9 мільйонів гривень планують виділили на відшкодування кредитних ставок для ОСББ. Передбачили гроші і на 2 комунальні підприємства. Зокрема КП «Луцький зоопарк» отримає більше 5 мільйонів та близько мільйона – «Центр туристичної інформації».

До того ж 30 мільйонів гривень виділять на співфінансування «НЕФКО3», яка передбачає проведення енергоефективних заходів у закладах освіти – ремонти фасадів, утеплення, встановлення вікон та ІТП. Лілія Єлова, виступаючи майже пів години, дала змогу обранцям громади насолодитися увагою один одного сповна. Після чого, всі зосередились аби натиснути кнопку на пульті. В результаті, проголосувало за бюджет 25 депутатів міської роди. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Що робити, якщо розбився ртутний термометр
Наступна новина Солодощі, медичні набори та «щирі вітання»: На Волині представники партій роздавали подарунки
Останні новини
Схожі новини