Луцькрада вдруге програла облспоживспілці суд щодо Завокзального ринку

Луцькрада вдруге програла облспоживспілці суд щодо Завокзального ринку
Завокзальний ринок

Північно-західний апеляційний господарський суд виніс постанову у справі щодо позову Луцької міської ради до Волинської обласної спілки споживчих товариств та приватного нотаріуса Сергія Веремчука про визнання протиправним та скасування рішення про державну реєстрацію.

Про це повідомляє Конкурент.

Суть справи полягає в тому, що у лютому 2009 року Луцька міська рада уклала договір оренди землі зі спілкою. Мова йде про територію площею 35 294 кв. м, де знаходяться будівлі, спорту торгового комплексу «Завокзальний», що у власності орендаря. У 2011 році угоду пролонгували на 22 роки.

У липні 2018 року спілка прийняла постанову, якою затвердила єдиний майновий комплекс, до складу якого включила об’єкти рухомого та нерухомого майна, що на Завокзальному ринку. Потому провела його державну реєстрацію. До складу комплексу входить торговий комплекс, загальною площею 10 837,3 кв. м та приміщення туалету. Також в описі вказані асфальтобетонні замощення, замощення з бруківки.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У конфлікт базарників та облспоживспілки у Луцьку втрутяться антимонопольники

Однак, вважаючи те, що земельна ділянка і асфальтне покриття та вимощення з бруківки належить до комунальної власності, Луцька міська рада звернулася до господарського суду Волинської області з позовом про визнання незаконною та скасування постанови, а також визнання протиправною реєстрацію. В обґрунтування цієї вимоги мерія зазначає, що згоди на проведення поліпшень земельної ділянки не надавала.

У суді мерія отримала відмови і справа перейшла до апеляції.

Втім колегія суддів дійшла висновку, що варто відмовити в позові, оскільки права позивача, як власника, так і орендодавця земельної ділянки, в результаті прийняття оскаржуваної постанови не порушено.

Тож суд вирішив апеляційну скаргу Луцької міської ради залишити без задоволення та залишити попереднє рішення господарського суду без змін.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Те, що вимальовується, не може не радувати»: у селі на Волині ремонтують школу. ФОТО
Наступна новина У Києві затримали шахрая-шантажиста з Луцька. ФОТО
Останні новини
Схожі новини