Любешівська громада потерпає від повені. На черзі - інші

Любешівська громада потерпає від повені. На черзі - інші
Фото: СУСПІЛЬНЕ ВОЛИНЬ

Майже 20 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь вже підтоплені у Любешівській територіальній громаді – інформує Суспільне Волинь. Так виглядає цьогорічний паводок, - розповів Суспільному керівник дільниці Регіонального Офісу водних ресурсів Віктор Крисько.

Нині рівень води в річці Стохід становить 244 сантиметри. Підтоплення відбувається вже при рівні 230 сантиметрів, - каже фахівчиня метеостанції "Любешів" Ніна Корицька. У річці Прип’ять вода теж вийшла на заплаву.
В Регіональному Офісі водних ресурсів прогнозують: цьогоріч весняна повінь очікується на території колишніх Ратнівського, Камінь-Каширського і Любешівського районів та на річці Стир поблизу Луцька.
Дамба, яку звели декілька років тому у Любешові, частково проблему з підтопленням вирішила. Проте у зв’язку з тим, що цьогоріч випалобагато снігу, то землі розміщені на осушених системах підтоплює.

Журналісти побували у підтопленій громаді. Деякі з місцевих мешканців розповідають: є загроза, що вода з дня на день дістанеться до хат.
Як розповів заступник Любешівського селищного голови Володимир Сергійчук, – мешканці громади цього року ще не зверталися в селищну раду за допомогою через підтоплення. Торік в громаді під час літнього паводка за компенсацією звернулося 12 жителів села Ветли, які отримали майже по три тисячі гривень.

У гідрометеоцентрі повідомляють про паводки через відлигу та опади. Зокрема, 26 лютого -1 березня у Волинській області - жовтий рівень небезпеки, очікується затоплення присадибних дiлянок.

Дивіться також за темою:
 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Захворіли 8172 українці, одужали 4766 - статистика МОЗ на 27 лютого
Наступна новина «Ювелірна карта» – світ золотих прикрас і чудових подарунків
Останні новини
Схожі новини