Любите гірке? Можливо ви садист чи психопат, кажуть вчені

Любите гірке? Можливо ви садист чи психопат, кажуть вчені

Якщо вам подобається джин та тонік, чорна кава чи шоколад або будь-які інші гіркі смаки, то ви можете бути психопатом.

Принаймні, це виявили група дослідників з Університеті Інсбрука в Австрії.

Експерименти показали, що насолоду гіркими ароматами, можна пов'язати з низкою рис характеру. До них відносяться садизм, нарцисизм, психотизм та макіавеллізм.

Під час дослідження, 953 дорослим запропонували оцінити різноманітні види їжі та напоїв, які мали гіркий, кислий, солоний і солодкий смак, за шестибальною шкалою.

Паралельно у цих людей вимірювали їх рівень емоційної стабільності та "тенденцію до повсякденного садизму".

Питання включали, зокрема, такі: "Мені подобається мучити людей", "Я іноді повторюю свої улюблені сцени з фільмів жахів" тощо.

Коли були складені дані двох досліджень, вони виявили, що ті люди, які віддавали перевагу гірким стравам та напоям, також демонстрували більше антисоціальних тенденцій.

"Результати обох досліджень підтвердили гіпотезу, що гіркі смакові уподобання пов'язані зі зловмисними рисами особистості, причому найбільш надійний зв'язок з повсякденним садизмом і психопатією, - зазначають автори дослідження Крістіан Сагіглау та Тобіас Грейтмейерє.

Дані також дають нові уявлення про взаємозв'язок між особистістю та повсякденною поведінкою вживання алкоголю, послідовно демонструючи міцний зв'язок між збільшенням вживання гірких продуктів та підвищеними садистськими схильністю".

Дані дослідження також показали, що особи, які демонстрували більш симпатичні та добрі емоції, менш схильні до спілкування з садистами.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Культову Nokia 3310 випустять з підтримкою 4G
Наступна новина Селена Гомес і Джестін Бібер відсвяткували Новий рік у Мексиці: фото
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні