Людські фобії, про які ви навіть не здогадувались

Людські фобії, про які ви навіть не здогадувались

 Майже кожна людина на планеті Земля чогось боїться. У цьому немає нічого дивного та смішного. Наші страхи – це так званий захисний механізм. Більшості людей вдається долати свої страхи або ж, у кращому випадку, мирно співіснувати з ними. Але є страхи, які переростають у фобії. Сьогодні UA Modna розповість про найбільш незвичні фобії людства. Готові дізнатись?

  1. Лаханофобія – боязнь овочів. Уявіть тільки, коли людина з лаханофобією бачить на своїй тарілці  морквину чи горошок — і  її одразу кидає в жар і починається приступ паніки.

  1. Метилофобія – боязнь алкоголю, спиртних напоїв. Комусь алкоголь приносить страх, а родичі людей, хворих на алкоголізм, воліли б, щоб такий страх був у їхніх близьких.

  1. Турофобія – боязнь сиру. У людей з турофобією сир, як правило, асоціюється з якоюсь психологічною травмою. Деякі люди не можуть знаходитись у кімнаті, де є хоча б маленький шматочок сиру, неважливо, він одного виду чи багатьох.

  1. Аблютофобія – страх перед купанням, пранням чи чищенням чогось. Аблютофобія зазвичай найчастіше трапляється у дітей та жінок, а не в чоловіків.

  1. Дементофобія – страх збожеволіти. Досить специфічний і стійкий страх. Відчувають його тільки ті люди, які мислять абстрактними поняттями.

  1. Гіпнофобія або сомніфобія – страх заснути. Найбільш виснажлива фобія. У людини при думці поспати чи відпочити одразу виникає паніка. Цей страх дуже часто призводить до проблем зі здоров’ям, виникненням депресії та суїцидальних думок.

  1. Діпсофобія – боязнь пити, неважливо чи вода це, чи сік, чи узвар. На перший погляд, досить незвична та небезпечна фобія. Оскільки для правильного функціонування організму людині потрібно випивати близько 1,5 – 2,5 л рідини на день.

  1. Апліумофобія – боязнь часнику, його запаху та смаку. Такий собі вампірський страх.

  1. Омфалофобія – страх перед пупками. Люди бояться доторкатись до власного пупка і навіть думати про нього.

  1. Погонофобія – страх перед бородою. Така людина ніколи не стане гіпстером. А якщо ж у дівчини є така фобія, то її хлопець може забути за бороду.

  1. Хайрофобія – страх засміятись у недоречному для цього місці. Наприклад, на похороні.
     
  1. Вермінофобія – страх перед мікроорганізмами та бактеріями. Мабуть, кожен із вас зустрічав у своєму житті як мінімум, одну людину, що миє руки десятки разів на день, прибирає у кімнаті тричі на день або й більше . Якщо так, то ця людина вермінофоб.

  1. Омброфобія – страх потрапити під дощ. Якщо ж людина з такою фобією знаходиться у машині чи у будинку, то дощ не викликає ніяких поганих відчуттів. Але варто тільки одній краплі дощу впасти на таку людину, - у неї буде паніка.

  1. Номофобія –  страх 21 століття - страх залишитись без мобільного зв’язку.

15.  Коулрофобія – панічна боязнь клоунів. Фобія, поширена не лише серед дітей, а й серед           дорослих, яким обличчя клоуна здається страшним та нелюдським. Наприклад, ця фобія притаманна  Джонні Деппу та королю жахів Стівенові Кінґу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За рівнем зарплати Волинь випередила 5 областей
Наступна новина В Единбурзі десятки тисяч пройшли ходою на підтримку незалежності Шотландії
Останні новини
Схожі новини