Майнова комісія рекомендує провести аудит Рожищенського центру ПМСД. Чому?

Майнова комісія рекомендує провести аудит Рожищенського центру ПМСД. Чому?

Депутати Луцької районної ради, перед тим як передати Рожищенський районний центр ПМСД у комунальну власність Рожищенської громади, рекомендуватимуть провести незалежний аудит фінансового та господарського стану закладу.

Про це йшлося на засіданні комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст району, яке відбулося у п’ятницю, 5 лютого, – йдеться на сайті Луцької райради.

Під час розгляду цього питання члени майнової комісії та представники виконавчого апарату районної ради заслухали звіт керівника медустанови Лесі Басалик про фінансово-господарську діяльність ЦПМСД.

«До складу комунального неприбуткового підприємства «Рожищенський районний центр ПМСД» входить 6 амбулаторій, дві з них – міські, 4 - сільські, 2 ФАПи та 19 фельдшерських пунктів. Працює 22 лікаря, середнього медперсоналу – 74 людини, молодшого медперсоналу – 13, інших працівників – 23 людини. На 1 січня 2021 року закладом підписано 31,5 тисячі декларацій, що складає 82 відсотки від загальної кількості населення колишнього Рожищенського району. Заробітна плата працівникам нараховується згідно колективного договору», - розповіла керівниця Рожищенського районного ЦПМСД.

Керуючий справами Луцької районної ради Андрій Лев поцікавився рівнем заробітної плати в установі.

«Середня заробітна плата середнього медперсоналу – від 8 до 9 тисяч гривень. Мій оклад як керівника центру ПМСД – 33 тисячі гривень на місяць, плюс я отримала додатково одну заробітну плату у 2019 році і матеріальну допомогу в розмірі однієї зарплати у 2020 році», - сказала Леся Басалик.

У депутатів виникло чимало запитань стосовно умов, в яких надаються медичні послуги населенню.

Днями у соціальній мережі Фейсбук, в пабліку «Нетипове Рожище», були опубліковані фото лабораторії, в якій здають аналізи пацієнти Рожищенського районного ЦПМСД: стіни обдерті і ні про яку стерильність мова не йде. Натомість, як обурювалися користувачі соцмережі, керівництво медзакладу облаштувалось у відремонтованому кабінеті з усіма зручностями.

Леся Басалик відповіла, що протягом останніх 5 років вони орендують приміщення для центру у районної лікарні, оскільки у виділене спеціально для них приміщення в’їхати не можуть через ремонтні роботи. Відповідно, навести лад в лабораторії, за словами Басалик, має районна лікарня.  

Як відомо, у Рожищі під центр ПМСД передбачений перший поверх двоповерхового приміщення, на ремонт якого було виділено 6 мільйонів гривень.

«Відремонтоване приміщення мали здати в експлуатацію до вересня 2020 року, але воно досі не здане. Ми побували з комісією на комунальних підприємствах Рожищенського району. У приміщенні, про яке йде мова, на другому поверсі були хлопці з військкомату, на першому поверсі – нікого: ні будівельників, ні представників ПМСД. У нас виникло питання, чому майно не використовується?», - зауважив заступник голови Луцької районної ради Сергій Сівак.

«Другий поверх фактично зруйнований, вікна вибиті, протікає стеля, від чого руйнується і перший поверх, на якому робився ремонт за 6 мільйонів гривень. Це великі кошти як для приміщення площею 200 квадратів! Що ви чекаєте?! Зовсім скоро будете просити гроші на новий ремонт?! », - наголосив голова Олександр Омельчук.

Леся Басалик підтвердила, що наразі там майже усе зроблене – ведуться роботи із підключення до електромережі.

Зважаючи на ситуацію, голова Луцької районної ради Олександр Омельчук запропонував, перед тим як передавати Рожищенський районний центр ПМСД у комунальну власність Рожищенській громаді, провести незалежний фінансово-господарський аудит.

«Треба перевірити якість того ремонту, кошти, які на нього виділялися, аби не було сумнівів у тому, що саме ми передаємо Рожищенській громаді», - сказав Олександр Володимирович.

Члени депутатської комісії з питань використання майна підтримали пропозицію голови.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Брищенський полігон зможе приймати сміття лише до 12 лютого, - екологи
Наступна новина На Волині привласнили 3,9 мільйона державних коштів. «Схему» викрила СБУ
Останні новини
Схожі новини