Приміщення «первинки» у Рожищі не здали в експлуатацію. Там хочуть облаштувати житло для військових

Приміщення «первинки» у Рожищі не здали в експлуатацію. Там хочуть облаштувати житло для військових

Приміщення Рожищенського центру первинної медико-санітарної допомоги на вулиці Мазепи, 108а, яке ремонтувалося за кошти Світового банку, і досі не здане в експлуатацію, попри те, що Світовий банк вже завершив фінансування своїх проєктів.

Про це стало відомо під час візиту у Рожище голови Луцької районної ради Олександра Омельчука, його радника Юрія Ройка та голови постійної комісії з питань майна Юрія Бондарука, повідомили на сайті райради.

Рожищенський центр ПМСД мав функціонувати на першому поверсі будівлі.

Ситуація ускладнюється тим, що та частина другого поверху, яка знаходиться якраз над відремонтованими кабінетами, зруйнована: там протікає дах, у вікнах вибиті шибки, стіни роз’їдає грибок, відсутнє опалення. Іншу частину другого поверху займає Рожищенський районний військовий комісаріат. 

Очільник районної ради Олександр Омельчук наголосив, що саме військові вберегли це приміщення від повної розрухи.

«По Рожищенському центру ПМСД ситуація така: нібито цей проєкт завершений, документи ДАБІ та експертиза знаходиться в Києві, чекають підтвердження. Але питання, чому обласні чиновники так засуєтилися в передачі Рожищенського ЦПМСД?

Фактично зараз по документах приміщення, де нібито має бути центр ПМСД, – це приміщення колишнього військоммату. Його ми передали на баланс комунального підприємства Луцької районної ради «Райтеплобуд». Виходить, що центр ПМСД існує віртуально.

Рожищенська міська рада відмовляється його приймати до себе на баланс, і вони праві, бо що приймати? Незрозуміле приміщення з невідомими будівельно-технічними характеристиками…» – зауважив радник голови Луцької районної ради Юрій Ройко.

Депутат Рожищенської міської ради, лікар-стоматолог Віталій Ковальчук має підозри, що реконструкція приміщення під ЦПМСД проведена із порушенням будівельних норм. На його думку, взагалі не зрозуміло, як такий проєкт могли погодити, зважаючи на те, що другий поверх у напівзруйнованому стані.

Крім того, він вважає, що для пацієнтів розташування «первинки» на околиці міста незручне.

«Мої знайомі казали, і я схильний до такої думки: якщо тут запрацює центр ПМСД, то доведеться перезаключати декларації із сімейними лікарями, аби сюди не їздити. Тут прийом лікаря, він дає направлення, наприклад, на рентген. Треба їхати в поліклініку, з рентгеном повертатися сюди до лікаря, в якого вже може прийом закінчиться, поки пацієнт добереться сюди. Не у всіх же є автомобілі», – сказав Віталій Ковальчук.

Представники Луцької районної ради поспілкувалися також із військовим комісаром Валерієм Захаровим, який розповів, що у них є ідея облаштувати частину другого поверху, яка руйнується, під житло для військових. 

Голова райради Олександр Омельчук підтримав пропозицію комісара. За орієнтовними підрахунками, там можна облаштувати три повноцінні квартири.

Голова майнової комісії Луцької районної ради Юрій Бондарук припустив, що і перший поверх приміщення, де нібито має бути центр ПМСД, можна переобладнати під житло для учасників АТО.

Однак, щоб остаточно вирішити, що робити із першим поверхом приміщення на вулиці Мазепи, 108а, районна рада чекатиме на результати будівельно-технічної експертизи.

Читати також: Майнова комісія рекомендує провести аудит Рожищенського центру ПМСД. Чому?


 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Землю на Світязі отримали всі, крім волинян», - очільник обласного геокадастру
Наступна новина Олена Лівіцька із «Першого» – серед фіналістів престижного журналістського конкурсу
Останні новини
Схожі новини