Майстриня з Волині творить шедеври із соломи, які відомі в Україні й за кордоном

Майстриня з Волині творить шедеври із соломи, які відомі в Україні й за кордоном

Вироби волинської майстрині Інни Чонки стали відомими не лише на Волині та в Україні, а й за кордоном. Жінка створює найрізноманітніші речі із соломи. Займатися цим вона почала ще в юності, а нині стала справжньою професіоналкою у цій сфері.

Яка титанічна праця ховається за красивими виробами та які мрії у майстрині з соломоплетіння, з посиланням на сюжет 12 каналу пише ВСН.

Понад 20 років досвіду та колекція унікальних солом'яних виробів - творіння майстрині з жита та соломи підкорили серця багатьох. Починаючи з іграшок та ляльок і завершуючи дідухами та вінками. Останнє, каже, зараз у тренді. Їх, до слова, часто використовують для виставок та виступів. Популярними нині стали етнофотосесії, каже майстриня.

У такому вінку на вас точно звернуть увагу, адже це красиво, стильно та автентично, пояснює волинянка.

Щоби досягнути ефекту «вау», жінка багато працює. Це не лише влане плетіння, а й збір матеріалу для виробів. Найважчий місяць - це червень, каже Інна Чонка. У цей час вона і заготовляє матеріал - жито і пшеницю. Ними вона засіває близько 10 соток городу. Увесь врожай самотужки жне серпом.

Більше - у сюжеті. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Дуду зустріли у Луцьку оплесками і вигуками «Дякуємо!»
Наступна новина У бою з окупантами загинув Олександр Чемко з Нововолинська
Останні новини
Схожі новини