Майже 70% українців готові піти на компроміс з Росією заради миру на Донбасі – опитування

Майже 70% українців готові піти на компроміс з Росією заради миру на Донбасі – опитування
Фото ілюстративне

Майже 70% опитаних в усіх регіонах України погодились з тим, що заради миру на Донбасі треба йти на компроміс з Росією і так званими «ДНР» та «ЛНР».

Про це свідчать результати опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 19 по 25 грудня 2018 року, – повідомляє Громадське.

Попри високий відсоток готовності до компромісу, лише 16% респондентів згодні на будь-які компроміси. Силовий варіант вирішення конфлікту підтримують 17% опитаних.

«Серед мешканців Донбасу значно вища готовність йти на будь-які компроміси заради миру (46%), а також менша підтримка силового вирішення конфлікту (10%)», — йдеться у повідомленні.

Найменше респонденти, як на підконтрольному Донбасі, так і загалом в Україні, згодні з проведенням виборів на окупованих територіях на умовах бойовиків, амністією бойовиків «ДНР» і «ЛНР» та формуванням силових органів на окупованому Донбасі лише з місцевих представників.

Також результати опитування свідчать, що більшість респондентів — 72% — згодні з твердженням, що зараз триває війна України з Росією.

«Такий погляд є більш поширеним у Західному (91%) та Центральному (79%) регіонах. На Півдні таку думку поділяють 62%, а у Східному регіоні — 47%. Майже кожен п’ятий у цих регіонах не визначився із відповіддю на це запитання», — йдеться у повідомленні.

Загалом в опитуванні взяли участь 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 15 лютого
Наступна новина Клімкін відповів на бажання РФ спостерігати за виборами в Україні
Останні новини
Схожі новини