Ковельчанин отримав рік умовно за продаж автівок для армії

Ковельчанин отримав рік умовно за продаж автівок для армії

Житель Волині отримав рік умовно за продаж завезених для армії автомобілів. Два позашляховики, які намагався продати чоловік, конфіскують на потреби армії.

Про це йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду, пише Zaxid.net.

Ковельський суд призначив рік умовно чоловікові, який продав завезені для армії два автомобілі. Сумарно за продаж Nissan NP 300 та Nissan Navara Дмитро Яринчук отримав понад 501 тис. грн. Одразу після продажу його затримала СБУ, за статтею про продаж гуманітарної допомоги йому загрожувало до семи років тюрми. Однак під час розслідування чоловік уклав угоду про винуватість, згодом її затвердив суд. Згідно з цією угодою, чоловікові призначили лише рік умовно. Крім того, два автомобілі, які він намагався продати, конфіскують для потреб військових.

Читайте також: У Луцьку викрили продавців військової гуманітарної допомоги. ФОТО

Як йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду, автомобілі Nissan NP 300 та Nissan Navara житель Ковеля ввіз через «Ягодин» у квітні цього року. Автомобілі були завезені як гуманітарна допомога для військових частин. Втім 13 червня чоловік продав обидва автомобілі, отримавши за це сумарно 501,2 тис. грн.

Судячи з усього, це була контрольна закупка, здійснена працівниками СБУ, оскільки наприкінці вироку зазначено, що всі купюри були імітаційними.

Дії чоловіка кваліфікували за ч. 3 ст. 201-2 ККУ (незаконне використання гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку). Покарання за цією статтею передбачає від п'яти до семи років ув'язнення.

Читайте також: Благодійний фонд, який проводив махінації з гуманітаркою, належить заступнику голови Волинської ОДА

Під час визначення покарання зважили на те, що чоловік вперше притягувався до кримінальної відповідальності, розкаявся, має на утриманні трьох дітей. Тож його вирішили звільнити від основного покарання.

Цю угоду затвердив суддя В'ячеслав Лесик. Відтак Дмитру Яринчуку призначили лише рік умовно. Вирок поки не набрав законної сили, його можна оскаржити в апеляційному суді.

Згідно з даними на YouControl, Дмитро Яринчук є підприємцем, який займається вантажними перевезеннями. ФОП він зареєстрував в 2010 році.

Читайте також: На Волині судитимуть благодійника за махінації з «гуманітаркою» на 5 мільйонів гривень


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Любешівщині віддали останню шану Герою
Наступна новина Троє волинян виступлять на Іграх Воїнів
Останні новини
Схожі новини