«Максим не здається» - лучанин про всиновленого хлопчика, якого колись кинули в інфекційній лікарні

«Максим не здається» - лучанин про всиновленого хлопчика, якого колись кинули в інфекційній лікарні

Луцьке подружжя, яке минулого року всиновило хлопчика-сироту, залишеного в інфекційній лікарні, продовжує боротись з рідкісною хворобою сина.

Про це написав Вадим Коцага на своїй сторінці у Фейсбуці.

Читайте також: У Луцьку відзначать Всесвітній день боротьби з поліомієлітом

«В минулому році в нашому житті з'явився маленький, покинутий рідними батьками, хлопчик Максим із хворобою spinabifida . З червня 2017 року він став членом нашої сім'ї і виховується в нашій родині.
Ця аномалія дуже сильно впливає на життєво важливі органи людини», – пише чоловік.

Він зазначеє, що Максим не здається, бо з перших днів народження почав переконувати, що є сильним і зможе перемогти хворобу.

«Він веселий хохотунчик, любить подорожувати по всьому світу, а не лише з дому до лікарні, і в зворотньому напрямку», – переконує Вадим Косага.

Чоловік також зазначає, що на сьогоднішній день в Україні відсутнє обладнання для діагностування проблем, які є наслідком спінабіфіда. Саме воно дає змогу виявити проблеми на раніх стадіях і підібрати правильне лікування.

Читайте також: Захворів син чемпіона Європи з Волині. Потрібна допомога

«Ще більш прикрий той факт, що вартість обладнання 42000 євро (без вартості розмитнення). Для когось це автомобіль, квартира або чергова відпустка. На сьогодні люди, які зіштовхнулися з цією проблемою самі збирають кошти на це обладнання. ПРОШУ долучитися всіх небайдужих!», – написав чоловік.

5169 3305 1520 0696
БФ Діти без кордонів БО ПриватБанк

Нагадаємо, в січні 2017 року у Луцьку інфекційну лікарню привезли та покинули однорічного хлопчика з дитячого будинку. Зі слів медиків, дитина народилась з багатьма вродженими вадами розвитку, серед яких – спинномозкова грижа, гідроцефалія. 

Хлопчика помітили сусіди по палаті – і написали про це у соцмережах. Після цього Максимові стали збирати речі і гроші, аби забезпечити його усім необхідним.

Згодом стало відомо, що Максима усиновила сім’я Вадима Коцаги І Олени Котович.  

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як на Волині затримували бандитів, які грабували фермерів. ВІДЕО
Наступна новина На Волині обговорили можливості створення молодіжних центрів в ОТГ. ФОТО
Останні новини
Схожі новини