Маневицькі прокурори наполягатимуть на стягненні з ковельчанина збитків, завданих браконьєрством

Маневицькі прокурори наполягатимуть на стягненні з ковельчанина збитків, завданих браконьєрством

Маневицька прокуратура звернулася до суду з позовом в інтересах Держлісагентства в особі державного підприємства «Маневицьке лісове господарство», аби стягнути з ковельчанина шкоду, заподіяну навколишньому природному середовищу внаслідок незаконного полювання.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волині.

Уночі 22 червня 2017 року працівники поліції, зупинивши автомобіль марки «AUDI A6» на іноземній реєстрації, виявили в ньому тушу дикої кози, яку відповідач застрелив з власної рушниці на трасі між селом Прилісне та селищем Маневичі.

За порушення правил полювання, яке мало наслідком знищення дикої кози, чоловіка було притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 та ч.2 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення й накладено на нього штрафи у розмірі 723 грн. та 1020 грн., які він сплатив.

Разом із тим, протиправними діями горе-мисливця природному середовищу було заподіяно шкоду в розмірі 8 тис. грн.  Згідно ж вимог Закону України «Про мисливське господарство та полювання», притягнення порушника до відповідальності не звільняє його від обов'язку відшкодувати збитки, завдані внаслідок порушення законодавства у галузі мисливського господарства та полювання.

Позаяк чоловік добровільно не відшкодував заподіяну його незаконними діями шкоду, прокурори в суді наполягатимуть на стягненні з нього усієї суми завданих природі збитків.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку вшанували українських добровольців. ФОТО
Наступна новина Двох волинських лісників притягнули до відповідальності за корупцію
Останні новини
Схожі новини