Марина Порошенко анонсувала відкриття нових освітніх центрів на Волині

Марина Порошенко анонсувала відкриття нових освітніх центрів на Волині

Дружина Президента України Марина Порошенко презентувала волинянам соціальний проект, пов’язаний з інклюзивною освітою. До слова, Волинь стала вже дванадцятою областю в Україні, яка долучилася до інклюзивного проекту.

Нагадаємо, що інклюзивна освіта надає можливості для дітей з особливими потребами навчатись у звичайних школах.

«Діти з особливими потребами можуть прийти в будь-яку школу, яка їм підходить за місцем проживання, отримати там навчальні послуги. Відчуваю, що ці зміни в освіті – не зворотні, вони вже розпочались і крокують усіма регіонами України», - розповіла дружина Президента Марина Порошенко.

На Волині вже є 153 школи, в яких навчаються 334 дитини з особливими потребами, але це, за словами пані Порошенко, всього два відсотки дітей, які потребують додаткових освітніх послуг.

Тож на Волині невдовзі з’являться інклюзивно-ресурсні центри, на обліку в яких стоятимуть «особливі» дітки від 2 до 18 років. Як пояснила Марина Порошенко, навчатимуться вони у звичайних школах, але додаткові освітні, розвиткові, спеціалізовані послуги отримуватимуть у цих центрах.

За її словами, інклюзивно-ресурсні центри, згідно постанови Кабміну, повинні бути створенні з розрахунку: один - на сім тисяч дитячого населення в сільській місцевості та один – на 12 тисяч дітей в містах.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кабінет міністрів затвердив держстандарт початкової освіти
Наступна новина ДКП «Луцьктепло» продовжать модернізувати за гроші європейців
Останні новини
Схожі новини