ДКП «Луцьктепло» продовжать модернізувати за гроші європейців

ДКП «Луцьктепло» продовжать модернізувати за гроші європейців

Проект інвестування в модернізацію ДКП «Луцьктепло» знову набирає обертів після того, як був тимчасово припинений.

Тендери на виконання робіт вже оголосили, йшлося під час постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, передає ІА Волинські новини.

Директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна інформувала, що всю необхідну технічну документацію вже підготували.

«Проект був призупинений блокуванням «Тепелен», але ми зараз надолужуємо і працюємо семимильними кроками. Вчора підписали зміни до кредитних договорів, Європейський банк пішов нам на поступки, ми вже починаємо працювати із встановленням ІТП, відкрили фінансові пропозиції щодо перепідключення котелень і оголосили два тендери на заміну мереж», - розповіла Валентина Малютіна.

Нагадаємо, кредит становить 10 мільйонів євро, з яких: 7 мільйонів - це кошти ЄБРР, а три - з Фонду Чистих Технологій. Додатково 4 мільйони євро - це грантові кошти. Термін кредитування становить 13 років. Термін окупності цього проекту - сім років. Проект передбачає встановлення індивідуальних теплових пунктів у 200 луцьких багатоповерхівках. В мікрорайоні ЛПЗ планується встановлення котла на альтернативному паливі потужністю 2,5 МВт.

Також здійснять заміну застарілих котлів, реконструкцію котелень та центральних теплових пунктів, а також заміну теплових мереж. У результаті реалізації проекту модернізації системи теплопостачання Луцька вдасться зекономити приблизно 14 мільйонів метрів кубічних газу. Економія електроенергії складе близько 3 Гвт/год.

Піж час засідання озвучили пропозицію внести зміни у статут ДКП «Луцьктепло», аби в документах назва була і українською, і англійською мовами.

«Тут є певні технічні моменти, хочемо в статут внести назву англійською мовою, адже ми багато працюємо з іноземними партнерами, і це має бути офіційно затверджено. Також у перспективу хочемо змінити назву, забравши слово «державне», бо безглуздо звучить «державне комунальне», - розповіла пані Валентина.

Члени комісії підтримали пропозицію та рекомендують її ухвалити під час сесійного засідання.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Марина Порошенко анонсувала відкриття нових освітніх центрів на Волині
Наступна новина «Митниця залишається клондайком», - нардеп Ігор Гузь
Останні новини
Схожі новини