Маски на уроках та змішана форма навчання. МОН озвучило вимоги до шкіл

Маски на уроках та змішана форма навчання. МОН озвучило вимоги до шкіл

Міністерство освіти рекомендуватиме, щоб, за рішенням батьківського і педагогічного співтовариства, класи переходили на змішану форму навчання.Вимоги до шкільного навчання в умовах епідемії будуть затверджені найближчим часом постановою головного державного санітарного лікаря.

Про це в середу, 29 липня, повідомила заступник міністра освіти і науки Любомира Мандзій на брифінгу, пише Корреспондент.

За її словами, документом передбачається вимір температури вчителям і учням при вході в школу.

При цьому вчителі повинні бути весь час у медичних масках, учням в класах під час уроку можна бути без масок, але під час перерви її також необхідно надягати.

Міністерство освіти рекомендуватиме, щоб, за рішенням батьківського і педагогічного співтовариства, класи переходили на змішану форму навчання.

"Сьогодні в школу йдуть одні діти, а завтра - інші. Тобто сьогодні одні працюють з використанням дистанційних технологій, а завтра - інші", - уточнила заступник міністра.

Така форма навчання дозволить зменшити кількість учнів в класі, пояснила вона. Вона підкреслила, що обов'язковою умовою буде провітрювання класів.

"Будемо рекомендувати переводити освітній процес якомога більше на шкільне подвір'я і на вулицю. Уроки фізкультури повинні бути при сприятливих погодних умовах виключно на вулиці, тобто не проводити їх у спортзалах", - сказала Мандзій.

Вона нагадала, що регіони України будуть розділені на чотири зони за рівнем небезпеки поширення коронавірусу: "зелена", "жовта", "помаранчева", "червона". У всіх зонах, окрім "червоної", передбачається навчання в класах.

Читайте також:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Єдиної земельної ділянки під Центральним ринком більше немає», - Поліщук
Наступна новина У Луцьку для онкохворих дітей збирають іграшки, які даруватимуть після болючих процедур
Останні новини
Схожі новини