В Україні можуть скасувати ЗНО-2022 та інші іспити

В Україні можуть скасувати ЗНО-2022 та інші іспити
Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет. Фото МОН України

Міністерство освіти та науки України цього року може скасувати проведення зовнішнього незалежного оцінювання, державну підсумкову атестацію, єдиний вступний іспит (ЄВІ) та єдине фахове вступне випробування.

Про це на своїй сторінці у «Telegram» повідомив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет.

«Об’єднавши зусилля з Комітетом з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України, освітянською та батьківською спільнотами виходимо з пропозицією про одноразову зміну алгоритмів щодо державної підсумкової атестації для учнів 11 класу та вступу до закладів вищої освіти України у 2022 році», - написав він.

Зокрема, іспити хочуть скасувати через введення в країні воєнного стану, який спричинений військовою агресією з боку Російської Федерації.

«Таке рішення є непростим, але необхідним! Адже наше головне завдання знизити рівень будь-яких стресів для дітей. Вони проживають непростий період сьогодні, і ми маємо докласти всіх зусиль, щоб цей період хоча б якось пом’якшити», - додав Сергій Шкарлет.

Міністр освіти та науки додав, що такі дії допоможуть зберегти студентський контингент, національний інтелектуальний потенціал, стимул до навчання в Україні навіть в умовах війни. Наразі МОН не запропонувало альтернативи іспитам для вступу у виші.

Нагадаємо, Луцька письменниця Юлія Смаль закликала усіх вчителів України організуватися та зайняти дітей в цей нелегкий час навчанням.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Укроборонпром» обіцяє дати мільйон долларів за викрадений у РФ літак
Наступна новина Польща може передати винищувачі Україні, але є умови
Останні новини
Схожі новини