Mcdonald's випускає власну валюту

Mcdonald's випускає власну валюту

Мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's відсвяткує 50-річчя бургера «Біг Мак» випуском власної валюти.

Що таке MacCoin і в чому його "фішка"?

Компанія оголосила про реліз MacCoin - лімітованої серії монет, отримати які можна буде з 2 серпня в ресторанах 58 країн (Україна в їх числі) при покупці «Біг Мака» або в ході акцій. До кінця року MacCoin можна обміняти на безкоштовний «Біг Мак» в закладах, які беруть участь в акції. Монету, загальна емісія якої складе 6,2 млн примірників, випустять в п'яти варіантах оформлення - відповідно до змін, які пройшов Бургер за п'ять десятиліть.

Глава McDonald's Стівен Істербрук в інтерв'ю розповів, що ідея створення подібної валюти з'явилася через універсальність «Біг Мака» - його використовують для оцінки купівельної спроможності. З бургером пов'язана одна з найвідоміших фінансових статистик, так званий «Індекс Біг Мака», який журнал The Economist випускає з 1986 року, оскільки він доволі поширений і містить основні продукти сільського господарства будь-якої країни. В англомовних країнах такий підхід називають «бургерономікою».

Вони використовують його і по сьогодні. Чому б не повеселитися? Створити свою валюту.

Дата випуску MacCoin теж обрана не випадково: 2 серпня 2018 року - столітня річниця з дня народження творця «Біг Мака» Джима Деллігатті.

Трохи історії про "Біг Мак" 

«Біг-Мак» придумав Джим Деллігатті, один з перших франчайзерів, що керував кількома ресторанами в Пітсбурзі, Пенсильванія. Спочатку продукт створювався як конкурент аналогічного гамбургеру ресторану Big Boy, а коли Бургеру вдалося підняти продажі закладу на 12%, в 1968 році він став продаватись у всіх штатах США. Однією з його особливостей, що відрізняє його від інших гамбургерів того часу, став третій шматок хліба, який стабілізує конструкцію й не дає гамбургеру розвалюватися.

Зоряну популярність «Біг Мак» отримав після того, як інший франчайзі з Бірмінгема (штат Алабама, США) - Макс Купер в 1974 році розробив рекламну кампанію під назвою "Людина на вулиці". Вона полягала в тому, що перехожим потрібно було правильно відтворити мелодію, яка звучала протягом чотирьох або менше секунд, за що кожен, хто взяв участь нагороджувався безкоштовним бургером «Біг Мак». Рекламний хід підсилило також те, що "ляпи" тих перехожих, які запнулися, потрапляли в місцеву радіорекламу і веселили радіослухачів і самих "зірок". З тих пір «Біг Мак» завойовував серця і шлунки з величезною швидкістю.

У 1998 році в Ірвіндейл (штат Каліфорнія, США), згідно з проведеними дослідженнями, з'ясувалося, що жителі міста споживають 337 «Біг Мак» на душу населення в рік. Сумарні продажі «Біг Мака» за 50 років не розкриваються, але в 2017 році McDonald's продав понад 1,3 млрд бургерів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Дітям загиблих воїнів подарували шкільну форму та вишиванки. ФОТО
Наступна новина Лучанин просить підписати петицію, аби маршрутчики несли відповідальність за відключення GPS
Останні новини
Схожі новини