Мер Перемишля вручив італійському поціновувачу Путіна футболку з президентом РФ

Мер Перемишля вручив італійському поціновувачу Путіна футболку з президентом РФ
Мер Перемишля намагався віддати футболку італійцеві, але той її не прийняв

Лідер італійської ультраправої партії «Ліга» Маттео Сальвіні, відомий проросійськими поглядами, прибув у Перемишль з гуманітарною місією для українських біженців, проте його не зустріли там тепло - присоромили та подарували футболку з зображенням Путіна.Про це, як повідомляє «Європейська правда», йдеться в публікації Onet.

Сальвіні, дотепер відомий як рішучий прихильник Путіна, прибув до Польщі в понеділок. Він мав спільну пресконференцію з мером Перемишля Войцехом Бакуном перед залізничним вокзалом, де розташований пункт прийому біженців з України, однак вона завершилася всього через дві хвилини.

Сальвіні, якого вважали «другом Путіна», приїхав до Польщі для допомоги біженцям з України

Бакун на початку свого виступу наголосив, що місцева влада співпрацює з багатьма організаціями Італії та отримує велику допомогу від громадян Італії. «Ми хочемо висловити глибоку повагу до них, до всіх компаній і організацій, які нас підтримують», - сказав він.

Тоді мер Перемишля звернувся до Сальвіні, сказавши, що має особисте послання до нього.

«У мене є для нього подарунок, я хотів би, щоб сенатор вирушив на кордон або в один із центрів для біженців у цій футболці», - сказав Бакун, витягнувши білу футболку із зображенням Путіна та написом "Армія Росії". У схожій футболці Сальвіні був сфотографований у минулому біля Кремля.

Мер Перемишля намагався віддати футболку італійцеві, але той її не прийняв. Відео інциденту,  яке демонструє незручну ситуацію для Сальвіні, стало вірусним у мережі.

«На кордоні або в пунктах прийому ви бачили б, що зробив ваш друг Путін. Що зробила людина, яку ви вважаєте своїм другом», - додав Войцех Бакун.

Сальвіні в цей момент перервав пресконференцію та пішов.

Разом із Сальвіні до Польщі в рамках делегації Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) прибули троє італійських депутатів, що, за їхніми словами, є вираженням підтримки з боку організації країни, яка стала жертвою агресії.

Сальвіні засудив російське вторгнення в Україну, що відзначає помітну зміну в його політичній риториці. У 2014 році італійський політик підтримав російську анексію Криму, яку західні уряди визнали незаконною.

Слід зазначити, що низка «друзів Путіна» у Європі однозначно засудили російське вторгнення в Україну.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Польща може передати винищувачі Україні, але є умови
Наступна новина «Війну треба закінчувати», - Зеленський
Останні новини
Схожі новини