Метаморфози з школою №27

Метаморфози з школою №27

Дивні метаморфози відбувались кілька останніх днів з включенням добудови школи №27 в перелік інвестпроектів, які фінансуватимуться з державного фонду регіонального розвитку.

В лютому Володимир Гунчик пообіцяв, що на школу буде виділено 3 млн.грн. з ДФРР і цей проект був у переліку, за який голосували багато членів комісії, в тому числі і я. А потім, якось раптом, школа зникла з переліку інвестпроектів.

Для Волинської області у 2018 році з Державного фонду регіонального розвитку передбачено 192,1 млн грн.

Спершу за об'єкти голосують члени регіональної комісії. Є 15 членів, які оцінюють кожен проект за 5-ма критеріями від 0 до 20 балів. Школа №27 потрапила у перелік об'єктів і посіла, у підсумку, 14 місце. На 13 проектів, які стоять вище, виділять приблизно 189 млн грн з загальних 192 млн грн, які надала держава. Тому на школу №27 залишалось 3 млн грн. Але вона була у списку переможців, які мали отримати гроші з фонду. Також можна було її дофінансовувати від економії по перших 13-ти об'єктах.

Для мене дивина, чому школа №27 зникла зі списку, оприлюдненому на сайті ОДА. Взагалі, вона за всіма параметрами оцінки мала б бути не 14-ю, а у першій 5-ці. Дивно, чому вона торік не виграла. Але це вже на совісті тих членів комісії, які ставили оцінки.

Голова ОДА і комісії Володимир Гунчик запевняв, що школа №27 є у списку переможців на 14-му місці. Я задав йому питання, чому вона зникла з переліку, але досі не отримав відповіді. За неї голосував не лише я, а й інші члени комісії. Дуже дивно, що вона просто зникла з переліку.

Чи можуть ці 3 млн грн десь загубитись? Ні, це державні кошти і їх контролюють. Мабуть, вони підуть на інші об'єкти, які перемогли. Інше питання, як вони перемогли. Наприклад, дитсадок в селі Дачне і школа у Луцьку. Якщо ми беремо до уваги оцінку, на яку територіальну громаду це направлено, на яку кількість людей, то зрозуміло, що школа в Луцьку мала б набрати більше балів, ніж дитсадок в Дачному. Таких прикладів досить багато...

Ще є оцінка співфінансування. Мінімум виділено має бути 10% від загальної суми з місцевих бюджетів і 90% – з державного. Якщо міська рада вже прийняла рішення виділити 10 млн грн з 27,7 млн грн необхідних, то це вже під 40%. Тому тут теж оцінка школі №27 у шкалі від 0 до 20 мала б бути висока, порівняно з іншими проектами.

Перелік об'єктів має визначати комісія. І ми проголосували за 14, в тому числі і школу №27. Тому це дуже дивна ситуація, що хтось самовільно викреслив школу зі списку. Це абсолютно незрозуміло для мене. 

Чи таке рішення неправомірне? Думаю, що так. Адже перелік переможців затверджується колегіальним рішенням комісії, яка створюється головою ОДА, згідно з постановою Кабміну про ДФРР.

Станом на сьогодні, після мого активного втручання і постів в мережі фейсбук, школа знову є у відповідному переліку проектів,на які буде виділено кошти. То якось дивно вона зникає, потім з'являється, хочеться вірити, що це якась бюрократична помилка, а не небажання голови адміністраціїне виділяти кошти.Але на публічні звернення через мережу фейсбук до Волидимира Гунчика про причини таких змін я, поки відповіді не отримав.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Про медичну реформу на місцях. ВІДЕО
Наступна новина Бійка, музика і поліція. Як пройшла сесія Луцької міської ради. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини