«Ми готові допомогти», - Шмигаль про потужний вибух у Бейруті. Що там відбулось?

«Ми готові допомогти», - Шмигаль про потужний вибух у Бейруті. Що там відбулось?

Україна готова надати Лівану допомогу у зв'язку з вибухом в Бейруті, зокрема, й направити своїх рятувальників, якщо буде така потреба.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 5 серпня, пише Громадське.

«У разі потреби ми готові надавати всю необхідну допомогу. Україна вже звернулася до Ліванської Республіки з пропозиціями про надання необхідної допомоги нашими рятувальниками. Відповідний загін готовий вилетіти в будь-який час», — сказав Шмигаль.

Що сталось у Бейруті?

4 серпня у столиці Лівану Бейруті пролунав потужний вибух у порту. Вибухова хвиля поширилася в центрі міста й передмісті, пошкодивши будівлі та автомобілі.

За останніми даними, внаслідок вибуху загинули понад сотня людей, ще приблизно 4 тисячі — постраждали. Лікарні міста переповнені. Ще сотні людей вважають зниклими безвісти. За попередніми даними, серед жертв і постраждалих внаслідок вибуху українців немає. 

Вища рада оборони Лівану вважає, що вибух в порту Бейрута стався через неправильне зберігання 2750 тонн нітрату амонію (аміачної селітри), конфіскованих у 2014 році з судна російського бізнесмена.

Розмір збитків від вибуху, за попередніми підрахунками, становить від трьох до п'яти мільярдів доларів. Може бути й більше.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Люди віком 15-24 роки стали втричі більше хворіти на коронавірус», - ВООЗ
Наступна новина Луцьк вийде з «червоної зони» 7 серпня, - Ігор Поліщук
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні