Луцьк вийде з «червоної зони» 7 серпня, - Ігор Поліщук

Луцьк вийде з «червоної зони» 7 серпня, - Ігор Поліщук

31 липня державна комісія з питань ТЕБ та НС віднесла Луцьк до «червоної зони» епідеміологічної небезпеки, що означає введення радикальних карантинних обмежень.

Попри те, що, за словами радника очільника міста Ігоря Поліщука, є міста, наприклад, Чернівці, Рівне, Івано-Франківськ, де станом на 29 липня загальна кількість хворих більша, ніж у Луцьку, пише Громадське Радіо.

«31 липня не очікувано і не прогнозовано ми дізналися, що держкомісія з питань ТЕБ та НС віднесла Луцьк до «червоної зони» епіднебезпеки.В нашому місті немає спалахів чи осередків захворювань на коронавірус. Ситуація є такою ж, якою була місяць тому. Якими розрахунками керувалася комісія — нам невідомо. Якби міська рада не зібралася і не проголосувала це рішення, то в нас був би зупинений громадський транспорт, величезка кількість секторів бізнесу, підприємств. Ми не можемо зупинити наше місто з гляду на помилкове рішення тієї комісії», — розповів у ефірі Громадського радіо Ігор Поліщук.

Також, 3 серпня голова Волинської обласної держадміністрації Юрій Погуляйко визнав, що Луцьк помилково віднесли до червоної зони.

«Вчора очільник Волинської ОДА Юрій Погуляйко визнав, що Луцьк помилково і випадково включили в «червону зону». Однак необхідно чекати до п’ятниці, 7 серпня, коли Луцьк виключать з цієї зони. Хоча я вважаю, що якщо допущена помилка, то її треба виправляти негайно», — сказав Ігор Поліщук.

Нагадаємо, державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій внесла Луцьк до «червоної зони», де не можна працювати ресторанам, розважальним центрам, спортзалам, дитсадкам та громадському транспорту. Луцька міська рада сказала, що рішення не виконуватиме.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ми готові допомогти», - Шмигаль про потужний вибух у Бейруті. Що там відбулось?
Наступна новина Де в СНУ буде найбільше бюджетних місць
Останні новини
Схожі новини