«Ми і так українська церква»: у Годомичах священик просив не поспішати із переходом у ПЦУ

«Ми і так українська церква»: у Годомичах священик просив не поспішати із переходом у ПЦУ
У Годомичах Маневицького району відмовилися бути у Московському патріархаті. Фото - Район.Маневичі

Під час парафіяльних зборів у селі Годомичі Маневицького району на Волині місцевий священик 25-річний Іван Шкабура закликав громаду не поспішати із приєднанням до ПЦУ. Мовляв, треба почекати, поки виберуть іншого президента – тоді, «може, щось відмінять».

Про це розповіла місцева жителька Євгенія Омельчук, яку обрали головою зборів, пише Район.Маневичі.

Нагадаємо, 10 лютого прихожани храму УПЦ МП у селі Годомичі на Маневиччині вирішили перейти до нової церкви. 

Напередодні у селі зібрали 315 підписів, з яких тільки 10 було проти. У день зборів 175 осіб проголосували за ПЦУ, а 28 – проти.

Місцевого священика прибули підтримати його батько протоієрей Микола Шкабура, який є настоятелем церкви у селі Новосілки, Колківський благочинний протоієрей Петро Бугайчук, який служить у селі Старосілля, та ще один священик, який не назвався.

«Першим взяв слово настоятель церкви. Він закликав релігійну громаду не поспішати з приєднанням до ПЦУ, що ми і так є Українська церква. Він приніс на збори навіть Статут церкви, про який ми раніше запитували, але нам не показували цього документа. Отець Іван наголошував на тому, що треба почекати, може, виберуть іншого президента, може, щось відмінять. Коли його запитали, чому він особисто не хоче переходити у ПЦУ, то відповів, що присягав на Біблії Українській православній церкві і «Я не можу змінити те, чому я давав присягу», – коротко переповіла зміст виступу священика Євгенія Омельчук.

За її словами, був момент, коли прихильники Московського патріархату намагалися переконати, що священика нібито хочуть вигнати.

«Це неправда. Ми пропонували священику залишитися, адже за ці два роки ми не мали з ним жодних конфліктів. Було помітно, як йому боляче. Але ми не хочемо бути у складі РПЦ. Він ще може залишитися з нами»», – сказала Євгенія Омельчук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Шевченко – Спайдермен, космонавт, пірат: відкрилася незвичайна виставка. ФОТО
Наступна новина Галині Конах – 80: співачка з Волині вітає свою бабусю з ювілеєм. ФОТО
Останні новини
Схожі новини