Ми спробували заплатити за проїзд у Луцьку через мобільний додаток. Що з ним не так

Ми спробували заплатити за проїзд у Луцьку через мобільний додаток. Що з ним не так
Додаток CityCard Lutsk

На 11 грудня у Луцьку анонсували повний перехід на безготівкову оплату проїзду у громадському транспорті. Однак в останній момент у мерії скликали позачергове засідання виконавчого комітету і відклали «день Х» ще на тиждень. Пояснили це тим, що лучани повинні звикнути до мобільного додатку CityCard Lutsk, який запустили у вівторок, 10 грудня. Фактично це другий спосіб оплати проїзду, окрім спеціальної пластикової картки.

Ми випробували додаток і чесно розповідаємо, з якими проблемами зіштовхнулись. До речі, за користування додатком щомісяця потрібно платити одну гривню.

Завантаження

Що робили:

Завантажити додаток особливих труднощів не становить. Щоправда, його ще потрібно знайти. І тут – перша проблема: якщо ввести у пошуку PlayMarket назву додатка, система  нічого не показує.

Перечитали дописи у соцмережах. Зрозуміли, що за посиланням потрібно йти на сайт CityCard Lutsk або ж шукати його на сторінці першого заступника міського голови Григорія Недопада у фейсбуці.

Сам додаток займає трохи більше 60 мегабайт. Завантаження тривало максимум 2 хвилини, але слід сказати, що час індивідуальний і залежить лише від швидкості інтернету.

Відкриваємо додаток. Перше, що робимо – шукаємо інструкцію з використання. Немає. Шкода.

Порада, як покращити: оптимізувати пошук через PlayMarket і додати інструкцію.

Налаштування

Що робили:

На головній сторінці – два великі вікна: «Need e-ticket» та «Додати е-квиток». Перше – неактивне, тож натискаємо друге. Додаток просить пройти авторизацію: ввести номер телефону і почекати на смс-код підтвердження. Чекати довелось хвилин 5. Знову «мінус» розробникам.

Наступний етап - ввести ім’я і по-батькові, придумати пароль для входу. Нічого складного.

Повертаємося на головну сторінку. Знову пробуємо додати е-квиток. Додаток запитує суму оплати, але жодного активного поля для її введення немає. Натискаємо «продовжити», плекаючи сподівання, що далі буде якесь віконечко для прив’язки банківської картки чи вже наявної пластикової. Надії не виправдались.

Додаток створив віртуальну картку з балансом 0 гривень. Що робити далі? Не знаємо. Вирішуємо випробувати додаток безпосередньо у транспорті.

Порада для покращення: знову ж таки – додати інструкцію, забрати неактивні вікна, додати поля для введення інформації, яку просить додаток, пришвидшити отримання коду підтвердження.

Оплата

Сідаємо у тролейбус, сподіваючись, що зможемо прив’язати картку просто при оплаті. Відкриваємо додаток, натискаємо на картку на екрані. З’являється QR-код. Пробуємо просканувати його валідатором (пристроєм, що встановлений у тролейбусі), але він на весь салон «кричить»: «Недостатньо коштів для оплати».. 

Що з цим зробити? Не уявляємо. Залишаємо спроби заплатити за проїзд смартфоном, скануємо  пластикову картку.

Висновки

Після невдалої спроби заплатити за проїзд, знову шукаємо, що пишуть про додаток у соцмережах. Врешті стає зрозуміло: до додатку не можна прив’язати ні пластикову картку СітіКард, ні власну банківську. Потрібно створити ОКРЕМУ ВІРТУАЛЬНУ картку і поповнити її рахунок.

Для цього потрібно після «додавання е-квитка» натиснути на зелену кнопку у вигляді гаманця. До неї веде стрілочка.

Щоб поповнити цю віртуальну картку, потрібно ввести бажану суму, а далі – або ввести дані банківської картки (з якої спишуть гроші), або скористатись сервісами GooglePay, ApplePay. Обираємо перший спосіб. Від банку приходить код підтвердження транзакції. Вводимо, повертаючись на попередню сторінку. Додаток підтверджує, що  10 гривень вже на рахунку і готові до використання.

Тепер, щоб ними скористатись, потрібно у транспорті відкрити мобільний додаток, у ньому – QR-код віртуальної картки і «показати» цей код валідатору. Останній відсканує код і спише гроші.

Відстеження руху транспорту

Раніше у міській раді обіцяли, що з допомогою додатку можна буде не тільки платити за проїзд у транспорті, а й відстежувати рух маршруток і тролейбусів.

На головній сторінці дійсно є пункт «Маршрути». Бачимо перелік. Заходимо на потрібний маршрут. Бачимо лінію, нанесену на карті (хоча ми дивилися маршрут № 15 – кільцевий).

У додатку не видно, як рухається транспорт. Поки відстеження теж не працює.

P.S. Після всіх цих перипетій з другої спроби нам таки вдалось заплатити за проїзд з допомогою додатка. Щоправда, це коштувало годинних пошуків у соцмережах. До того ж в додатку немає змоги підтвердити, що він нещодавно оплачував поїздку. Залишається сподіватись, що контролери зможуть це зробити власними сканерами і не штрафуватимуть пасажирів зі смартфонами. 

Експериментувала Ірина КАБАНОВА


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (2)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мобільний додаток для луцьких маршруток виявився платним
Наступна новина «Маршрутна революція» по-луцьки: може лишитися третина маршруток, ще й вирости тариф
Останні новини
Схожі новини