«Ми, українці, вміємо відстоювати своє», – тероборонівець з Волині на псевдо «Петрович»

«Ми, українці, вміємо відстоювати своє», – тероборонівець з Волині на псевдо «Петрович»

Пан Андрій на псевдо «Петрович» має звання майстер-сержанта і служить на посаді техніка першої стрілецької роти у Камінь-Каширському батальйоні Волинської бригади тероборони.

Історію воїна розповіли на фейсук-сторінці 100-ї бригади. 

На військову службу чоловік вступив далекого 1985 року. Прослуживши майже чверть століття вийшов на пенсію. Проте вже за кілька років – після анексії Криму та вторгнення російських військ на Донбас – знову став до лав ЗСУ.

– Брав участь в АТО. Після демобілізації дізнався, що в Україні створюються Сили територіальної оборони. У 2019 році підписав контракт резервіста з Камінь-Каширським батальйоном Волинської бригади тероборони. Ми постійно тренувалися, виїжджали на стрільби. У перший день широкомасштабного вторгнення я вже був у строю рідного батальйону, – розповідає «Петрович».

Вдома на досвідченого бійця (майже 30 років вислуги!) чекає родина, друзі... та німецький вівчар Арнольд. А ось досвід сімейного життя у пана Андрія ще більший!

– 1 березня буде 35 років, як ми разом з моєю Катериною, – усміхаючись, розповідає вусатий майстер-сержант.

Як і кожен боєць «Петрович» мріє повернутися додому з Перемогою. – І аніскільки не сумнівається, що так воно і буде:

– Бо ми, українці, вміємо відстоювати своє і вміємо боротися за краще життя. – А вони – просто «совок», приречений на поразку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 5000 гривень за довідку: на Волині за хабар судитимуть лікаря
Наступна новина У лікарні зупинилося серце Героя з Волині
Останні новини
Схожі новини