На Ковельщині дружина священника УПЦ МП назвала українську мову «некрасівою»

На Ковельщині дружина священника УПЦ МП назвала українську мову «некрасівою»

У селі на Волині священника УПЦ МП просили справляти богослужіння українською мовою, але він відмовився. До того ж його дружина сказала, що українська – «некрасіва».

Про це розповів священник ПЦУ Андрій Сех у програмі «Духовна абетка» на 12 каналі, - пише Главком.

Прихожани храму у селі Поповичі Ковельського району хочуть приєднатися до ПЦУ, проте прихильники Московського патріархату і священник УПЦ МП виступають проти, називаючи це «відбиранням храму».

Як розповідає Андрій Сех, ініціативна група місцевих хлопців, які займалися розмінуванням на Донбасі, прийшли до попа Московської церкви з проханням перейти до ПЦУ.

«Вони прийшли, почали з ним спілкуватися. Там його дружина. Ті люди говорять до нього: «Давайте хоч на українській мові служити». На що вона відповідає: «Ну що ви вчепилися за ту українську мову. Ну вона ж некрасіва». От це слова дослівно. Хлопці опустили руки, стали і вийшли. Ну про що ще можна говорити?» – каже священник ПЦУ.

Він також припускає, що в УПЦ МП, можливо, і залишилося проукраїнське духовенство. Однак, все ж більшість має проросійську позицію.

«І це страшно. Зараз війна і я, наприклад, не знаю, що тому священнику прийде в голову в той чи інший момент», – зазначає Андрій Сех.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцькому районі вантажівка застрягла у снігу й перекрила дорогу
Наступна новина У 2023 році ротавірусною інфекцією хворіло 335 волинян: що варто знати
Останні новини
Схожі новини