Миколаї, Миколаївни та Миколайовичі. Біля Луцька встановили святковий рекорд

Миколаї, Миколаївни та Миколайовичі. Біля Луцька встановили святковий рекорд
Встановлення рекорду у Боратині

У Боратині біля Луцька встановили черговий рекорд: на головній площі села зібралися 287 людей з іменами Миколай та тих, хто по батькові Миколаївна чи Миколайович.

Подія відбулася 19 грудня, повідомляє Суспільне.

Це перший подібний рекорд в Україні, розповів представник книги рекордів України Віталій Іваницький.

Жителька Боратина Василина Зайчук привела на площу шістьох власних дітей.

«Назар Миколайович, є ще Зайчук Богдана Миколаївна, Захар Миколайович. Десь Назарчик, Коля. Всі Миколайовичі, в нас один тато», – розповіла жінка.

Для реєстрації кожен учасник показував паспорт, водійське посвідчення чи свідоцтво про народження.

25-річна Наталія Гавура привезла на свято свого 5-місячного сина. Він став наймолодшим учасником рекорду.

«Дід Микола, другий Микола і син Миколка. Ще в нас тато є теж Миколайович, ми всі приїхали. Я Миколаївна. От ми приїхали на рекорд», – каже жінка.

Найстаршому зареєстрованому учаснику 78 років – каже голова громади Сергій Яручик. Розповів, що ідея встановити рекорд на День святого Миколая виникла кілька днів тому.

«Чесно кажучи, я навіть здивований, я розраховував на меншу кількість людей, Миколаїв. Навіть не чекав, що так наші люди відгукнуться на таку ідею», – зазначив голова.

Реєстрація тривала годину. За цей час представник Книги рекордів України Віталій Іваницький нарахував 287 учасників.

«З міста Луцька тут дуже багато людей, я знаю, що приїхали навіть з інших регіонів України. Такого ще не було не тільки у нас на Волині, а і на теренах всієї України», – розповів Віталій Іваницький.

Нагадаємо, у неділю, 15 грудня у Луцьку офійційно зареєстрували два рекорди України. Зокрема у клубі «Майдан» встановили кулінарний рекорд – приготували 101 пісну страву.

А семирічний хлопчик з Луцька Володимир Каліш офіційно став рекордсменом – наймолодшим в Україні модератором зустрічей з дитячими письменниками, дитячим волонтером у літературній діяльності з популяризації прочитаних книг. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відкрили нову кав'ярню з львівськими круасанами
Наступна новина В одного з найбільших луцьких перевізників вночі згоріло чотири автобуси
Останні новини
Схожі новини