Мілош Земан знову стане президентом Чехії? ВІДЕО

Мілош Земан знову стане президентом Чехії? ВІДЕО

Чехи обиратимуть нового президента. Згідно з попередніми опитуваннями, лідирує нинішній лідер республіки Мілош Земан. Його позиціонують, як прямолінійного політика, що не боїться говорити непопулярні в Європі речі.

Одним з красномовних жестів був візит в РФ у 2015 році під час святкування дев'ятого травня. Тоді через російську агресію в Україні західні лідери вирішили оминути цю подію. Мілош Земан став єдиним, хто проігнорував бойкот та зустрівся з Путіним в цей день.

Ще під час передвиборчої кампанії у 2013 році Земена підозрювали у проросійських настроях й, зокрема, що спонсорами штабу були наближені до кремля бізнесмени. Проте жодних фактичних доказів не оприлюднили.

У 2016 році тисячі чехів вийшли на акцію протесту та закликали президента не укладати угоди з Путіним. Мітингарі активізувались після того, як Земан розкритикував західні санкції запроваджені проти РФ, після початку військової агресії в Україні. А під час звернення до депутатів ПАРЄ у Страсбурзі заявив, що справа з Кримом вже вирішена й Україні слід виплатити за нього матеріальну компенсацію.

Проте політик від соціал-демократичної партії все-таки має чималу підтримку народу, особливо в провінції. Під час виступу на мітингу у 2015 році він висловився проти біженців, які заполонили Європу.

П'ять років від керівництвом Мілоша Земана розділили чеське суспільство на два табори: тих, хто критикує та протистоїть такій лінії політики, та тих, хто вважає лідера держави прямолінійним і чесним. Хто переможе − покажуть результати виборів, які пройдуть 12-13 січня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині депутата сільради покарали за корупцію
Наступна новина Волинь готується до поширення кору
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні