Волинь готується до поширення кору

Волинь готується до поширення кору

На Волині з початку року зафіксовано три випадки захворювання на кір. Волинські епідеміологи готуються до поширення в області цієї інфекційної хвороби, – інформує Волинське телебачення

За словами очільниці відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань лабораторного центру МОЗ Ірини Єнжиєвської, поширення кору в регіонах України фіксують раз на 5-6 років.

«Епідемічний підйом у нас був у 2012 році, отже, в цьому році ми маємо наступний епідеміологічний підйом захворюваності. Специфічного лікування не існує від кору, профілактика – тільки щеплення.

В Україні тривають заходи по підсиленню імунізації від кору. Діти віком від одного року до 9, яким потрібно робити щеплення  по плану і котрі не отримали щеплення, повинні їх пройти. Ми маємо достатню кількість вакцини під цю вікову групу», – повідомила Ірина Єнжиєвська.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мілош Земан знову стане президентом Чехії? ВІДЕО
Наступна новина Якою буде погода у Луцьку та області на вихідні
Останні новини
Схожі новини