Міністерство освіти рекомендує переходити на дистанційне навчання

Міністерство освіти рекомендує переходити на дистанційне навчання

Міністерство освіти і науки України рекомендує переводити на дистанційне навчання учнів 5-11 класів закладів загальної середньої освіти, учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти та студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Про це повідомив очільник відомства Сергій Шкарлет у своєму телеграм-каналі.

За його словами, таке рішення у МОН прийняли, провівши консультації з міністром охорони здоров’я та головним державним санітарним лікарем України.

Також від радить за потреби продовжити канікули у школах.

«Передусім ці обмеження варто застосовувати на адміністративно-територіальних одиницях, де перевищено епідемічні пороги на грип та ГРВІ, а також там, де фіксується значне зростання кількості випадків коронавірусної хвороби», – зазначив Шкарлет.

Він нагадав, що наразі для закладів освіти діють карантинні обмеження, які визначені постановою Кабінету Міністрів №104 від 17 лютого 2021 року. Зокрема забороняється:

- відвідувати заклади освіти здобувачами, якщо на самоізоляції через контакт із пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває більш ніж 50% здобувачів та персоналу закладу;

- проводити в закладах освіти масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю здобувачів освіти з більш ніж однієї групи (класу) та за присутності глядачів (відвідувачів).

На території регіонів, для яких встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки, забороняється відвідування закладів освіти незалежно від форми власності, крім відвідування дітьми закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та 1-4 класів закладів загальної середньої освіти.

«Прошу освітян та батьків із розумінням поставитися до таких заходів. Вони вимушені і мають на меті збереження здоров'я представників педагогічних колективів, членів родин школярів, особливо тих, хто перебуває в зоні ризику захворювання», – додав міністр.

Читати також:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинська ОДА подала в суд на облраду через рішення про недовіру Погуляйку
Наступна новина Акційна ціна на 3-кімнатні квартири у змурованому будинку ЖК «Супернова»
Останні новини
Схожі новини