Волинська ОДА подала в суд на облраду через рішення про недовіру Погуляйку

Волинська ОДА подала в суд на облраду через рішення про недовіру Погуляйку

Волинська облдержадміністрація подала на Волинську обласну раду в суд, у якого вимагає визнати незаконним і скасувати рішення Волиньради від 10 грудня 2020 року, одним із пунктів якого є висловлення недовіри голові ОДА Юрію Погуляйку.

Про це стало відомо з електронного листа Офісу Президента журналісту Святославу Лесюку, розповів сам Лесюк у своїй авторській телепрограмі «Проїхали», повідомляє Громадське інтерактивне телебачення.

Згаданий лист є відповіддю на інформаційний запит журналіста в Офіс Президента України, в якому він попросив повідомити, чи отримав Офіс Президента рішення Волинської обласної ради «Про звіт голови Волинської обласної державної адміністрації Ю. Погуляйка з питань виконання бюджету, програм соціально-економічного та культурного розвитку територій і делегованих повноважень у 2019-2020 роках». 

Нагадаємо, 10 грудня 2020 року Волиньрада висловила недовіру Юрію Погуляйку на посаді голови Волинської ОДА. За це рішення проголосували 49 депутатів із 64-х, тобто понад дві третини.

Станом на 23 лютого 2021 року, зазначають у листі з Офісу Президента, Волинський окружний адміністративний суд позов ще не розглянув.

Згідно із автоматизованим розподілом, справа потрапила на розгляд до судді Валентина Дмитрука, батько якого Василь Дмитрук свого часу був головою найвищого представницького органу Волині.

Голова Волиньради Григорій Недопад в інтерв’ю «Першому» розповів, що після голосування за недовіру у нього з Юрієм Погуляйком складаються нормальні робочі стосунки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Прессекретарка Зеленського запускає власну телепрограму
Наступна новина Міністерство освіти рекомендує переходити на дистанційне навчання
Останні новини
Схожі новини