Міністр культури Ткаченко подає у відставку, – ЗМІ

Міністр культури Ткаченко подає у відставку, – ЗМІ
Олександр Ткаченко

Кабінет міністрів на закритому засіданні 10 листопада проголосував за відокремлення Держкіно від Міністерства культури та інформаційної політики України. Ймовірно, саме у зв’язку з цим рішенням Олександр Ткаченко вранці 11 листопада подасть заяву про відставку до голови Верховної Ради.

Про це "Українська правда. Життя" дізналася із власних джерел.

"Міністр дізнався про результат постфактум, оскільки у цей час був у відрядженні в Парижі на 41 сесії генеральної конференції ЮНЕСКО. Фактично, з подачі ОПУ Кабмін без погодження з Мінкультом перебрав повноваження до Держкіно щодо формування та реалізації політики в сфері кіно. Юридично такий орган, як Держкіно, не може залишатись у статусі ЦОВВ. Тепер Держкіно має стати Міністерством кіно", – розповів співрозмовник "УП. Життя". 

Джерело називає відокремлення Держкіно "останньою краплею для Ткаченка":

"Йому з лютого 2021 не затверджують створення окремих центральних органів виконавчої влади, таких як Держінспекція та Держслужба охорони культурної спадщини, зсилаючись на те, що все це треба залишити в міністерстві. Що так само суперечить логіці впровадження ЦОВВ", – зазначив співрозмовник УП.

Міністр виступав проти відокремлення Держкіно, адже, за словами співрозмовника, "це суперечить логіці реформи, розпочатої ще до того, як Ткаченко став міністром". 

Йдеться про передачу операційних функцій у відповідні центральні органи виконавчої влади – Держмистецтв, Держкіно, донедавна Держтуризму, Держетнополітики тощо, коли за міністерством залишалася функція формування політики, стратегій та координація діяльності ЦОВВ та регіонів у сфері культури й медіа.

До слова, на посаду міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка призначили 4 вересня 2020 року. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани скаржаться, що не можуть відмити автівки від невідомого осаду
Наступна новина Скільки нових хворих на коронавірус виявили в Україні
Останні новини
Схожі новини