Міністр Степанов бреше про коронавірус, – луцький бізнесмен Корсак

Міністр Степанов бреше про коронавірус, – луцький бізнесмен Корсак
Фото ілюстративне

Луцький бізнесмен Віктор Корсак, який є кандидатом медичних наук та доктором економічних наук, вважає, що міністр охорони здоров’я України Максим Степанов бреше, коли каже, що основою причиною рекордного збільшення нових випадків коронавірусу є недотримання громадянами карантину. Корсак запевняє, що причин росту захворюваності дві: мізерна кількість тестувань та відсутність контролю за дотриманням карантинних заходів.

Позицію Віктора Корсака оприлюднило видання Район.Медицина.

Нагадаємо, за добу 12 червня в Україні зафіксували рекордну кількість нових хворих на коронавірус – 753 осіб. При цьому міністр охорони здоров’я Максим Степанов наголошує, що основою причиною рекордного збільшення нових випадків коронавірусу є недотримання громадянами карантину.

Посилаючись на дані інфографіки, Корсак доводить, що в Україні виконується лише 10 тестів на 1000 населення, у той час, як у інших країнах їх роблять у 6-7 разів більше.

Справжніх причин збільшення захворюваності, пише Корсак, є дві.

«Перша – мізерна кількість тестувань, що повністю нівелює їх ефективність. Адже у медицині існує принцип «ВСЕ АБО НІЧОГО». Відповідно до нього, або ми робимо необхідну кількість тестів, тобто тестуємо усіх хворих, контактних, із підозрою, групи ризику… (світовий досвід показує, що це 60-70 тестів на 1000 населення), або не робимо нічого і не тратимо народних коштів. Тобто тестування на рівні 10 людей на 1000 населення, отримання результатів через два тижні, не тестування контактних... – це МАРНОТРАТСТВО», – пише Віктор Корсак.

Друга причина, на його думку, – це відсутність контролю за дотриманням карантинних заходів.

«Щодо недисциплінованості людей, то існує статистика, що 10% не крадуть ніколи, 10% крадуть завжди, а 80% при нагоді. Я думаю, що аналогічною є поведінка людей при дотриманні карантину , і для того є влада, щоб навести із цим порядок»,  – йдеться у публікації.

За першу причину, на думку Корсака, повинен відповісти міністр охорони здоров’я, за другу – очільник МВС.

Адже, пише він, потрібно було зробити лише дві речі, які б зупинили пандемію в Україні. По-перше, відкрити адекватну до потреб кількість лабораторій, що дозволило б тестувати не тільки важкохворих, а усіх із підозрою, контактних, із груп ризику, охочих.

По-друге, потрібно «забезпечити дотримання карантину інфікованими так, як це реалізували у країнах, де влада думає про свій народ: щоденний фізичний контроль перебування хворого вдома, контроль через мобільний додаток, контроль дотримання карантинних обмежень на вулиці та у громадських місцях… І це завдання МВС, але вони із ним не справилися».

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Віктор Корсак додає, що це зробити ще не пізно, «адже очевидно, що все тільки починається».

«А ще я переконаний, що всі причетні до цього злочину повинні понести політичну та кримінальну відповідальність за бездіяльність. Бо це є злочин перед народом, адже карантин «покалічив» економіку, зруйнував долі мільйонів людей, і виявилося, що всі зусилля та страждання були марними. І найбільш образливо, що ми не отримали результату через недолугість менеджерів-невдах, і зараз доведеться починати все спочатку, і чим це закінчиться – лячно думати», – міркує Корсак.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Чистоліто-2020». Лучани вийшли на загальноміську толоку
Наступна новина У мера Нововолинська Сапожнікова – гострий інфаркт, – ЗМІ
Останні новини
Схожі новини