Міноборони: при оновленні даних проходження ВЛК не вимагається

Міноборони: при оновленні даних проходження ВЛК не вимагається

Міністерство оборони України опублікувало роз’яснення щодо некоректних трактувань норми закону про оновлення військово-облікових даних та передбачених законодавством штрафів

Відповідна інформація розміщена у телеграм-каналі відомства.

Зокрема йдеться про поширення неточної інформації щодо штрафів за оновлення даних без проходження військово-лікарської комісії.

У Міноборони пояснили, що наразі законодавством України передбачено окремі види військового обов’язку, зокрема оновлення даних та проходження медичного огляду для визначення ступеня придатності до проходження військової служби.

Міністерство оборони підкреслює, що при поновленні даних проходження військово-лікарської комісії не вимагається. Проходження ВЛК необхідне лише після отримання повістки на проходження військово-лікарської комісії.

«Законом передбачено, що оновлення даних громадянами — це окремий вид військового обов’язку. Крім того, в статті 21 закону про мобілізаційну підготовку та мобілізацію передбачено окремий обов’язок громадян — проходження медичного огляду для визначення ступеня придатності до проходження військової служби», — зазначив директор Департаменту кадрової політики Міноборони полковник Марк Андрусяк.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Їздив по селу на Ковельщині, аби відшукати старосту та отримати повістку»: історія бійця 100 омбр
Наступна новина 19-річного військового з Волині нагородили відзнакою «За поранення»
Останні новини
Схожі новини