Міноборони відмовляється платити компенсацію волинському військовому

Міноборони відмовляється платити компенсацію волинському військовому

Волинський волонтер і адвокат Василь Нагорний розповів про бійця, якому Міноборона відмовилась платити компенсацію. 

Про це він написав у соціальній мережі Фейсбук.

Читайте також: Інваліди війни змушені відстоювати власні права через суди, - волинський волонтер

Боєць 51 бригади, ім’я якого чоловік не називає, у 2014 році сам пішов у комісаріат.

«Коли стало відомо, що це повноцінна війна і багато мобілізованих з Широко лану поїхали додому - Він залишився. Коли створювався з добровольців спецпідрозділ 51бригади батальйон Колос – Він пішов туди. Коли командування поставило завдання штурмувати Савур-Могилу - Він пішов виконувати наказ.
Коли отримав поранення і тіло обсипали осколки, які досі в тілі – Він не плакався на долю, отримав 3 групу інвалідності, отримав компенсацію, яку витратив на лікування, і розпочав життя заново.
Коли хлопця обділили нагородами – Він подумав, хіба в нагородах щастя, щастя - це жити!
Коли виявили в голові пухлину і він став інвалідом війни 2 групи – Він знову не впав духом, а сказав: - потрібно «підлататись» і йти вперед», – йдеться у повідомленні.

Чоловік розраховував отримати компенсацію згідно Закону, але Міністерство оборони відмовило, оскільки пройшло 2 роки і 9 днів від часу отримання першої інвалідності.

«Де ж Він міг знати, що поки «зализував рани» – влада (законодавці), з метою економії коштів, змінили правила гри і встановили, що компенсація при зміні інвалідності виплачується, якщо така зміна відбулася протягом 2 років і ні днем більше. 9 днів - стали 9 колами пекла», – пише Василь Нагорний.

«Якби ж я знав, що є такі зміни, я б документи заніс би на МСЕК на 9 днів раніше, адже мені було все одно - в мене 2 група інвалідності, я просто дотримувався того графіку, який мені встановили ті ж лікарі МСЕК...» – каже військовий.

«Трошки ми подумали і виявилось, що чиновники Міноборони застосовують Закон не правильно.

До честі судді Волинського окружного адміністративного суду – позов був розглянутий в найкоротші строки і повністю задоволено позовні вимоги бійця. 

Я запевнив Його: - Не думаю, що Міноборони подасть апеляцію, адже апелювати нічим - рішення має посилання на рішення Верховного Суду,Конвенцію, тому отримаєш скоро кошти, плануй обстеження і лікування.

Я був невиправний оптиміст... таки подали апеляцію!

Читайте також: На Волинь привезли мощі князя Володимира. ФОТО

Маю лише кілька питань до Міністерство оборони України 
1. Подивіться по Міністрству - у вас стільчики в одному тільки кабінеті коштують більше, ніж та компенсація, яку ви «зажали» пацану на лікування…
2. Навіщо ви утримуєте армію юристів, чиновників в Міністерстві з крутими зарплатами, які оскаржують правомірні рішення суду? Аби тільки щоки надути, показати свою значимість і витрачати бюджетні кошти?
4. Ви вважаєте, що сутяжництво зі своїми бійцями сприяє позитивному іміджу влади і популяризації контрактної служби? Ви дуже помиляєтесь, якщо вважаєте, що «баби ще наражают» і мінстець все затушує...

А ви законодавці на кому вирішили зекономити? На інвалідах війни? Якби вони мали де нормально лікуватись, то не змінювалися б групи інвалідності в гіршу сторону.

Я все одно не кину цього бійця, але і причетні до цього випадку не чекайте спокійних деньків!» – написав активіст.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волинь привезли мощі князя Володимира. ФОТО
Наступна новина 5 швидких способів полегшити собі роботу
Останні новини
Схожі новини