Міносвіти наполягає на очному навчанні. Що робити батькам, які проти

Міносвіти наполягає на очному навчанні. Що робити батькам, які проти
Фото ілюстративне

Дитина може бути тимчасова прикріплена до іншої школи і вчитися онлайн, якщо її заклад цього не забезпечує. 

Про це сказав державний секретар Міністерства освіти та науки Сергій Захарін у середу, 10 серпня, під час наради у Волинській обласній військовій адміністрації. 

Нагадаємо, чиновник заявив, що в школі з укриттям і навченим персоналом - безпечніше, ніж "в будь-якому житловому будинку".

"Якщо ж батьки не хочуть відпускати дитину, я вважаю, колектив і класний керівник мають донести максимум інформації про вжиті заходи безпеки. Батьки можуть оглянути укриття, шляхи евакуації, відвідати годину безпеки 1 вересня. 

Якщо хтось категорично проти відпускати дитину в школу, ми маємо дати людям цей вибір. Але все ж я рекомендуватиму керівникам закладів освіти: хай дитина походить в школу принаймні кілька перших днів. Можливо разом з батьками", - сказав Сергій Захарін. 

З його слів, у випадку категоричного небажання відвідувати школу батьки можуть обрати дистанційну, сімейну освіту, екстернат чи педагогічний патронаж. 

Якщо ж конкретна школа не може забезпечити і офлайн, і онлайн-навчання, дитина може бути тимчасово прикріплена до іншої. Рішення про те, які школи вчитимуть очно, а які - дистанційно, ухвалюватимуть органи місцевого самоврядування. Наприклад, на Волині у 50-кілометровій зоні біля білоруського кордону школи не відкриються

Згідно з опитуваннями, 45 відсотків батьків на Волині - за відвідування дітьми шкіл. При цьому укриття готові у 25 відсотках шкіл.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ДТП на Волині: одна людина загинула, ще троє травмовано
Наступна новина Пенсіонера з Волині, якого розшукували з січня, знайшли мертвим
Останні новини
Схожі новини