Волинь хочуть перекроїти: зроблять всього 4 райони

Волинь хочуть перекроїти: зроблять всього 4 райони

Проект формату майбутніх районів – їхню кількість та склад по кожній області, Мінрегіон направив на погодження до центральних органів виконавчої влади, облдержадміністрацій та асоціацій органів місцевого самоврядування.

Так, Волинську область хочуть поділити на 4 райони: Володимир-Волинський, Камінь-Каширський, Ковельський та Луцький, – повідомляє портал «Децентралізація».

Як зазначається у проєкті, Володимир-Волинський район матиме 174,7 тисячі населення, Камінь-Каширський – 132,4, Ковельський – 271, Луцький – 457,3. 

В Мінрегіоні звертають увагу на те, що райони є штучними утвореннями для організації на їх території, в першу чергу, державної виконавчої влади, і ключовим тут є максимальна ефективність з мінімальними затратами на її утримання. Послуги, які раніше громадяни отримували в райцентрах, надаватимуться на найближчому до людей рівні – рівні громад, як це сьогодні вже відбувається в об’єднаних громадах, у Центрах надання адміністративних послуг.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ляшко пропонує цьогоріч не відкривати дитячі табори
Наступна новина На Волині знову не курсуватимуть приміські поїзди
Останні новини
Схожі новини