Міське кладовище в Гаразджі розширили

Міське кладовище в Гаразджі розширили

У селі Гаразджа, що біля Луцька, розташоване міське кладовище. Нещодавно його розширили. Купили земельну ділянку площею 1,3 гектара. 1 мільйон 319 тисяч гривень на ці потреби виділили з міського бюджету.

Про це розповів Суспільному директор департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк.

З його слів, ця земельна ділянка була паєм одного із волинян. Цієї площі попередньо має вистачити до кінця 2023 року. У міській раді працюють над придбанням нових земельних ділянок і подальшого розширення кладовища, каже Микола Осіюк.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк

Працівник спецкомбінату, яке опікується міським кладовище, Владислав Врона каже: зараз на кладовищі орієнтовно 50 тисяч могил. Нова земельна ділянка, яку купило місто, розташована за парканом біля 150-х секторів кладовища.

Нову територію після облаштування будуть використовувати для поховань і містян, і військових, розповідає заступник директора Луцького спеціалізованого комбінату комунально-побутового обслуговування Юрій Шевчук.

З його слів, нині місць на кладовищі достатньо, адже торік за кошти міського бюджету докупили ще півтора гектара землі.

«Алею почесних поховань заклали у 2014-му році після нападу росіян, нині похоронили 87 наших воїнів. Поки площі дозволяють для поховання, але сподіваємося, віримо, що не будуть використані на повну», – говорить Юрій Шевчук.

Алея почесних поховань на міському кладовищі у Гаразджі

Алея почесних поховань на міському кладовищі, розташована біля центрального входу. Лучани, які проходять повз, віддають шану загиблим оборонцям України.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк каже, що за сприятливих погодних умов облаштовувати новий сектор кладовища планують з 31 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Його постійно тягнуло на схід». На Волині поховали Героя Володимира Нероду


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Просять гідно зустріти полеглого Героя Ярослава Сидора з Угринова
Наступна новина На Волині чоловіка судитимуть за смертельну аварію
Останні новини
Схожі новини