Мисливський сезон на Волині: коли і на кого можна полювати

Мисливський сезон на Волині: коли і на кого можна полювати
Фото ілюстративне

2 листопада в мисливських угіддях Волині стартує сезон колективного та облавного полювання на копитних, а 3 листопада – на хутряних звірів.

Про умови законного полювання повідомляє Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Умови полювання на хутряних тварин

На зайця русака полювати можна тільки у неділю. Денна норма відстрілу одним мисливцем – 1 заєць. Норми відстрілу  лисиці, єнотовидного собаки та вовка – не лімітовані. 

Сезон полювання на зайця триватиме до 29 грудня 2019 року, на інші перераховані хутряні види – до 23 лютого 2020 року включно.

Умови полювання на копитних тварин

Колективне та облавне полювання на кабанів, оленів і козуль переважна більшість користувачів мисливських угідь Волині розпочне з 2 листопада і триватиме воно у такі терміни:

–  колективне та облавне на козулю – до 29 грудня включно;

– на самців кабанів та його молодняк, здатний до самостійного існування, по 29 січня 2020 року включно.

Днями полювання – при індивідуальному полюванні – можуть бути усі дні тижня, при колективному та облавному – тільки субота та неділя.

Перелік документів, необхідних для полювання

Документи, які дають право на проведення полювання: посвідчення мисливця, щорічна контрольна картка обліку добутої дичини та порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита, дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, путівка чи відстрільна картка мисливського господарства, дозвіл на діагностичний або селекційний відстріл тощо).

Відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання під час полювання, паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час проведення полювання.

Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на ремонт вечірньої школи дали 1,4 мільйона
Наступна новина Футбол у «клітках». Як працюють незвичні майданчики у Луцьку
Останні новини
Схожі новини