На Волині стартував сезон полювання на пернатих: які правила

На Волині стартував сезон полювання на пернатих: які правила
Фото ілюстративне

З 7 серпня розпочинається мисливський сезон з полювання на пернатих.

Полювати на пернату дичину дозволено до 26 грудня щонеділі та щосуботи, – розповіла Суспільному прес-секретарка Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Світлана Думська.

Полювати дозволяється на: 

  • норця великого,
  • качок (крім гоголя, черні білоокої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крохалів, черні червонодзьобої, нерозня,  креха  середнього,  каменярки, казарок білощокої та червоноволої), 
  • лиску,
  • куликів (крім кулика сороки, ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвоста, поручайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйків морського, малого, великодзьобого, галстучника, пісочників, плавунців, баранця великого), 
  • голубів  (крім голуба-синяка),
  • гусок (крім гуски малої).

На Волині зареєстровано близько 24 тисячі мисливців, з них 8,5 тисячі – мисливці на пернату дичину, – розповіла Світлана Думська.

З 8,5 тисяч мисливців вже 7 тисяч обміняли щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання, яка є необхідним документом для полювання.

Всього на території Волинської області 56 користувачів мисливських угідь різних форм власності, які займаються веденням мисливського господарства, – зазначила Світлана Думська.

Порушників правил полювання будуть штрафувати. Для громадян штраф становить від 102 до 1020 гривень, для посадових осіб – від 510 до 1530 гривень, – повідомляє державна екологічна інспекція Волині.

Читати також: У крові мчав на квадроциклі: на Волині керівника шахти підозрюють у браконьєрстві


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Не хотіла повертати кредити: чому волинянка найняла кілера для колишнього чоловіка
Наступна новина У Луцьку на Ковельській в нічній ДТП зіткнулися дві автівки. Відео
Останні новини
Схожі новини