Місто катастрофічно потребує поліпшення безпеки, – луцький автомобіліст

Місто катастрофічно потребує поліпшення безпеки, – луцький автомобіліст
перехід на проспекті Перемоги

Автомобіліст Сергій Шараєвський переконаний, що у Луцьку потрібно подбати про безпеку пішоходів.

Про це він написав у себе на сторінці у Facebook.

Зокрема Сергій Шараєвський звертає увагу на державні будівельні норми, які діють і для дорожньої інфраструктури. Йдеться про острівці безпеки.

«6.4.5 Острівці безпеки для пішоходів та велосипедистів слід влаштовувати на нерегульованих пішохідних переходах та, за можливості, на регульованих переходах. НЕ ДОПУСКАЄТЬСЯ влаштування нерегульованих пішохідних переходів без острівців безпеки на вулицях, які мають 2 і більше смуг руху в одному напрямку. За неможливості улаштування таких острівців безпеки слід передбачати РЕГУЛЬОВАНІ пішохідні переходи», – цитує він ДБН.

«Тобто, по всьому містові, по мірі ремонту доріг, повинні з’являтися острівці безпеки скрізь, де є пішохідний перехід через 2 і більше смуг руху. Або встановлюватися світлофори. Такі правила вже діють рік», – пише Сергій Шараєвський.

«Перші острівці безпеки вже облаштовані на перехресті вулиць Набережна – Шевченка. Але місто катастрофічно потребує підвищення мір безпеки, зважаючи на ДТП, що трапляються на пішохідних переходах», – підсумовує автомобіліст.

Зауважимо, що дві і більше смуг руху в один бік у Луцьку мають проспекти Волі, Перемоги, Грушевського та інші.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинський сік п'ють в Америці
Наступна новина Антоніна Євтодюк про суїциди: «Якщо життя загнало у глухий кут, розвертайтеся!»
Останні новини
Схожі новини