Місцева влада проти того, щоб у Луцькій райлікарні облаштувати ковідний шпиталь

Місцева влада проти того, щоб у Луцькій райлікарні облаштувати ковідний шпиталь
Луцька районна лікарня

Луцька районна влада не погодилася на перепрофілювання центральної районної лікарні під ковідний госпіталь.

Про це повідомила виконувачка повноважень начальника обласного управління охорони здоров'я Людмила Тимощук, інформує Суспільне.

Нагадаємо, на державній комісії з ТЕБ та НС запропонувало перепрофілювати у тимчасові коронавірусні шпиталі ще три лікарні на Волині: Луцьку, Ківерцівську та Іваничівську центральні районні лікарні.

Зі слів Людмили Тимощук Луцька районна влада не погодилася на перепрофілювання ЦРЛ.

«Будемо значить обговорювати питання про часткове перепрофілювання якогось із відділень», – каже виконувачка обов'язків начальника обласного управління охорони здоров'я.

Місцева влада в Іваничівському та Ківерцівському районах ще не дала відповіді на пропозицію МОЗ.

Окрім того, Міністерство охорони здоров'я станом на 30 жовтня ще не погодило розміщення тимчасово коронавірусного госпіталю в акушерському відділенні Луцького пологового будинку. 

Тут уже майже завершилися роботи з облаштування ліжкомісць для недужих на коронавірусну інфекцію. У тимчасовому шпиталі передбачили 250 ліжок. Нині до них проводять кисневі точки.

«В нас справжня війна з коронавірусом. В будь-який момент може постати питання куди госпіталізовувати хворих на коронавірус», – розповіла Людмила Тимощук.

З її слів, найбільш заповненні ліжкомісця саме у лікарнях обласного центру. Станом на ранок 30 жовтня в обласній клінічній лікарні зайняті 129 ліжок зі 177. 113 пацієнтів отримують кисневу терапію.

Нині триває процес збільшення кількості кисневих точок у 18 медзакладах області, які передбачені для госпіталізації недужих на коронавірус. Як розповіла Людмила Тимощук, цього тижня обласне управління охорони здоров'я зіштовхнулося з новою проблемою: затримка поставок кисневих концентратів і бочок.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Помер легендарний актор, лауреат «Оскара» Шон Коннері
Наступна новина Із 1 листопада Білорусь повністю закриває кордони для іноземців
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні