Місцеві вибори можуть відбутися влітку 2020-го, – новообраний голова «Слуги народу»

Місцеві вибори можуть відбутися влітку 2020-го, – новообраний голова «Слуги народу»
Попередній керівник партії Дмитро Разумков та новообраний - Олександр Корнієнко

Партія «Слуга народу» обрала нового керівника. Ним став один з лідерів фракції у парламенті Олександр Корнієнко.

Це сталося під час з'їзду партії 10 листопада, що проходив у залі конгресово-виставкового центру «Парковий». Приміщення було не повністю заповнене, а ті, хто прийшов на з'їзд, голосували одностайно, повідомляє BBC News Україна.

У політсилі стверджують, що попередній керівник партії Дмитро Разумков став головою Верховної Ради, а тому не має змоги займатися розвитком політсили.

Одразу на початку події Дмитро Разумков склав повноваження голови партії, після чого на сцену вийшов основний кандидат на цю посаду Олександр Корнієнко.

За його словами, важливим завданням для партії є підготовка до місцевих виборів, розвиток осередків на місцях. Особливо з урахуванням того, що у владі розглядають варіант провести їх наприкінці літа 2020 року, тобто трохи раніше чергових.

Також серед завдань партії він назвав розробку нових підходів партійного будівництва, оновлення статуту.

«Ми повинні набирати лідерів на конкурсній основі, з використанням нових технологій. Найближчим часом ми ініціюємо зміни до законодавства про політичні партії», – сказав він.

Також Корнієнко підкреслив, що треба зробити все, аби активні люди йшли в партію, щоб ця політична сила «була sexy».

Перед з'їздом керівник фракції у парламенті Давид Арахамія поспілкувався з журналістами про ситуацію всередині політсили. Він запевняє, що суперечки справді є, але в цілому фракція монолітна.

«У нас деякі дискусії дуже гарячі. Вони нагадують скандали. Потім усі повертаються в зал – і голосують», – сказав Арахамія.

Також він заперечив, що в партії є розкол. «Розколу в партії немає. Про це ми навіть не говоримо. Немає навіть ранніх сигналів», – запевнив політик.

Та разом з тим пан Арахамія не виключає, що нинішній парламент президент таки може розпустити. Зокрема, в коментарі «Українській правді» він спрогнозував, що з імовірністю 75% діюча Верховна Рада не допрацює свою каденцію.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Напівзакинуті місця Волині – на світлинах луцького фотографа
Наступна новина Мініконцерти «благодійників» у Луцьку незаконні, – міськрада
Останні новини
Схожі новини