Місяць «нульового розмитнення»: скільки транспорту в'їхало через Волинь

Місяць «нульового розмитнення»: скільки транспорту в'їхало через Волинь
Фото ілюстративне

9 квітня 2022 року на митну територію України із пільгами в'їхали два перших автомобіля.

Про це інформують на сторінці митниці.

Першим на митному посту "Ягодин", відповідно до попередньої декларації для громадян, пропустили "Мерседес" 2012 року випуску. Доставка та випуск у вільний обіг цього авто здійснювалась 11 квітня. 

Водночас першим випущеним у вільний обіг за новими правилами у зоні діяльності Волинської митниці став "Ніссан" 2000 року випуску, який оформили на митному посту "Ковель". Оскільки це місце доставки працює цілодобово, 9 квітня о 18.09, через півгодини після подання декларації, власник автомобіля отримав митне посвідчення для державної реєстрації авто. 

З того часу минув календарний місяць, впродовж якого у зоні діяльності Волинської митниці громадянами уже оформлено у вільний обіг 15240 одиниць автівок. У розрізі митних постів:

– м/п "Луцьк" - 6681 од.
– м/п "Ковель"- 4068 од.
– м/п "Ягодин" - 3372 од.
– м/п "Володимир Волинський" - 1119 од.

Громадяни-власники цих транспортних засобів отримали від держави пільг на понад 1,7 мільярда гривень. 

"Однак, ажіотажний попит спричинив кількасотенні черги на в'їзд до України автомобільного транспорту, в тому числі - гуманітарної допомоги та товарів критичного імпорту», – додають у повідомленні.

Відтак, Кабінет міністрів України розпорядженням №354-р, що уже набуває чинності (опубліковане у газеті "Урядовий курєр"), визначив на Волині лише "Устилуг" пунктом пропуску, де можливо здійснити переміщення транспортних засобів, придбаних за межами митної території України громадянами України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Завтра у Луцьку попрощаються з загиблим на Донеччині військовим
Наступна новина На Волині рибні браконьєри завдали шкоди на понад 40 тисяч гривень. ФОТО
Останні новини
Схожі новини