Митрополит Михаїл призначив намісницю Свято-Покровського Тростянецького монастиря

Митрополит Михаїл призначив намісницю Свято-Покровського Тростянецького монастиря

Монахиня Галина (Стець) стала намісницею монастиря Покрови Пресвятої Богородиці в селі Тростянець Ківерецького деканату.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл підписав відповідний указ, повідомили на єпархії у фейсбуці.

Нагадаємо, ігуменя Марія, яка була намісницею цього монастиря, померла від ускладнень коронавірусу у жовтні 2021 року. 

Довідка: Матінка Галина (в миру Світлана Володимирівна Стець) народилася 1980 р. в с. Воютичі Самбірського району Львівської області. 1999 р. закінчила Львівський фаховий коледж технологій, бізнесу та права, здобула фах помічника юриста.
13 червня 2006 р. їй благословили нести послух у монастирі Різдва Пресвятої Богородиці у Володимирі-Волинському. 13 липня того ж року відбувся її чернечий постриг у рясофор з іменем Вероніка, 21 лютого 2007-го – у мантію з іменем на честь мучениці Галини Коринфської (день ангела – 23 березня).
3 липня 2008 р. владика Михаїл доручив монахині бути скарбником луцької жіночої обителі Святителя Василія Великого. У 2010-му повернулася у Володимир-Волинський, того ж року закінчила Волинську духовну семінарію (регентське відділення). Навесні 2017-го Галину переведено в новостворений Тростянецький жіночий монастир Покрови Пресвятої Богородиці. 21 лютого 2022 р. тростянцька намісниця відзначатиме 15-ліття чернечого мантійного постригу.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку померла лікарка пологового будинку, якій шукали донорів крові
Наступна новина Суд призначив три роки умовно програмісту волинської лікарні за підробку свідоцтв про вакцинацію
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні